Hlavní obsah

Frýdek-Místek rekonstruuje bytová jádra v Penzionu pro seniory

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek pokračuje ve zvyšování komfortu bydlení seniorů. Po zateplení objektů a výměně oken přichází na řadu úpravy vnitřních prostor. V příštích dnech bude zahájena rekonstrukce bytových jader v Penzionu pro seniory. Nájemníci získají nové koupelny i novou kuchyňskou linku.

Foto: Petr Pevalka

Penzion pro seniory - oprava technického zázemí

Článek

„Cílem je modernizace sociálního zázemí v nájemních bytech penzionu. V první etapě bude vybouráno 43 bytových jader, jejichž součástí z vnější strany je také kuchyňská linka. Nové jádro bude částečně vyzděno a částečně provedeno z cementotřískových desek. Vybaveno bude sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. Součástí bude i nová linka se sporákem,“ přiblížil práce náměstek primátora Jiří Kajzar s tím, že v rámci rekonstrukce budou instalovány nové rozvody vody a odpadu, elektřiny a vzduchotechniky.

V současné době se také zatepluje technické zázemí penzionu, které je částečně pod úrovní terénu. V minulosti tam docházelo k průsaku podzemních vod a výskytu plísní. Komplexní revitalizace této části, která zahrnuje i výměnu oken a zateplení obvodových zdí a střechy, by měla tento zásadní problém napravit.

„Seniory v penzionu jsme o rekonstrukci bytových jader informovali v dostatečném předstihu, aby se na ni mohli připravit. Přece jen jsou práce spojeny se zvýšeným hlukem a prašností, což vzhledem k vyššímu věku obyvatel penzionu nejsou zrovna vítané okolní vlivy. Nicméně vidina nové koupelny, která odpovídá současným standardům a nové linky tyto negativní vlivy odsouvá do pozadí. Věřím, že senioři budou s vylepšeným bydlením spokojeni,“ doplnil náměstek primátora Richard Žabka.

Náklady v souvislosti s první etapou rekonstrukce bytových jader, dodávku sanitárního zařízení a keramiky, kuchyňských linek a sporáků činí 13 miliónů korun. Práce budou pokračovat v příštím roce druhou etapou, která zahrne další části penzionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám