Hlavní obsah

Frýdek-Místek pořádá farmářské trhy, startují 4. května

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Beskydské farmářské trhy, které město pořádá již od roku 2011, letos zahájí květinový trh. Konat se bude na místeckém náměstí Svobody ve čtvrtek 4. května od 8 do 14 hodin. Následně se trhy uskuteční v pravidelných čtrnáctidenních intervalech, a to až do listopadu.

Foto: magistrát FM

farmářské trhy - květinový trh

Článek

Na prvním letošním farmářském trhu budou nabízeny zejména sazeničky, letničky, skalničky, bylinky, ale také keře a stromky. Samozřejmě nebudou chybět tradiční prodejci uzenin, sýrů, pečiva, marmelád, medu, vajec, ale i dřevěných, proutěných nebo keramických výrobků.

V nabídce budou i kvalitní vína z menších rodinných vinařství z jižní Moravy nebo ovocné a zeleninové pochoutky, především grilovací omáčky a čatní. Návštěvníci budou moci ochutnat také kávu připravovanou v dobové tříkolce nebo pivo z nedalekého místního pivovárku.

„V květnu budou farmářské trhy zaměřeny zejména na prodej květin, a to z důvodu nedostatku výpěstků zeleniny a ovoce. V červnu začíná sezóna jahod, prodej přislíbili pěstitelé z Hané a z jižní Moravy. V červenci, srpnu a září už budou na trzích v co možná nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny. V říjnu se trhy zahalí do dušičkové tematiky a v listopadu nebude chybět zabijačka a trhy se zaměří na advent,” uvedl náměstek Karel Deutscher.

Zájemci z řad farmářů, potravinářů nebo rukodělných výrobců (pouze jako doplňkový prodej - v omezeném množství), kteří by chtěli své produkty prodávat na Beskydských farmářských trzích, se mohou hlásit na Živnostenském úřadu magistrátu: tel.: 558 609 192, 777 921 809, 777 921 894 nebo e-mailem: trhyfm@frydekmistek.cz

Termíny konání Beskydských farmářských trhů:

4. 5. a 18. 5.                             (převážně květiny)

1. 6., 15. 6. a 29. 6.                  (první ovoce a zelenina, řemesla)

13. 7. a 27. 7.                           (sezóna zeleniny a ovoce)

10. 8. a 24. 8.                           (sezóna zeleniny a ovoce)

7. 9. a 21. 9.                             (sezóna zeleniny a ovoce)

5. 10. a 19. 10.                         (dušičkový sortiment)

2. 11. a 16. 11.                        (zabijačka a advent)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám