Hlavní obsah

Frýdek-Místek otevírá arboretum veřejnosti

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek otevře ve čtvrtek 9. dubna brány arboreta. Vzhledem k opatřením vlády v souvislosti s koronavirem budou i v arboretu platit daná pravidla, tedy dodržovat odstup mezi návštěvníky alespoň dva metry a mít zakrytá ústa a nos rouškou nebo šátkem.

Foto: Jana Matějíková

arboretum

Článek

„Arboretum se nachází u městského hospice za nemocnicí, je možné se do něj dostat z ulic I. J. Pešiny nebo J. E. Purkyně. Přístupné je zdarma, a to od dubna do konce května od 8 do 20 hodin, následně od června do konce září až do 21 hodin a v říjnu opět do 20 hodin,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

Nyní v arboretu kvetou převážně jarní cibuloviny - tulipány, narcisy i modřence. Postupně se zazelená a nakvete také na tři a půl tisíce keřů a desítky stromů. Ve své kráse se představí také vřesoviště s vřesovci, azalkami a rododendrony a v létě romantické rosarium se sadovými i pnoucími růžemi různých barev. Nechybí zde ani trvalkové záhony, bahenní rostliny, bylinky a léčivky. U stromů, keřů a květin jsou umístěny informační cedulky s českým i latinským názvem.

Dominantou arboreta jsou dvě jezírka propojená Panským potokem s přirozenými prameny vtékajícími do jeho koryta. V arboretu je i vyhlídka, ze které je možné kochat se pohledem nejen na zeleň, ale i na jezírko se splávkem.

Na území arboreta jsou umístěny informační tabule s orientační mapou, otevírací dobou a návštěvním řádem.

Reklama

Výběr článků

Načítám