Hlavní obsah

Frýdek-Místek opět přistaví kontejnery na velkoobjemový odpad

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek pokračuje v boji proti odkládání starého nepotřebného nábytku k popelnicím. Kontejnery na velkoobjemový odpad nechává přistavit na více než šedesáti svozových místech v různých lokalitách města mnohem častěji, každý druhý měsíc.

Foto: Jana Matějíková

Odpad u popelnic- černá skládka

Článek

Letošní již čtvrtý svoz bude zahájen 10. září. Na žádost občanů se jednorázově uskuteční také na ulici Lískovecká naproti domu č. p. 2507, a to 13. září. Kontejnery budou dle harmonogramu (viz příloha) přistaveny vždy dopoledne uvedeného dne a odváženy budou následující den mezi 6. a 12. hodinou. Další, letošní poslední svoz, se uskuteční v listopadu.

Odkládání nábytku k popelnicím je nehygienické, neestetické a také finančně nákladné. Nelze ho totiž svážet s běžným odpadem, sváží se zvlášť vypraveným vozidlem do recyklačního střediska, kde se dále třídí.

„Abychom odkládání nábytku k popelnicím co nejvíce omezili, přistavujeme po celém městě častěji, a to co druhý měsíc, velkoobjemové kontejnery. Lze do nich odložit nejen starý a nepotřebný nábytek, ale také koberce, matrace, dveře a podobně,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že odkládání věcí k popelnicím je považováno za zakládání černé skládky, za což v přestupkovém řízení hrozí sankce až do 50 tisíc korun.

„V loňském roce bylo odvezeno od popelnic zejména v sídlištní zástavbě 225 tun starého a nepotřebného nábytku, což z městského rozpočtu vytáhlo přes 660 tisíc korun,“ připomenul primátor Pobucký s tím, že náklady spojené s častějším přistavením velkoobjemových kontejnerů jsou odhadovány na 175 tisíc korun.

Od dubna město pokračuje také ve svozu bioodpadu ze zahrad na území města, včetně místních částí Chlebovice, Lískovec, Lysůvky, Skalice a Zelinkovice. Probíhat bude až do konce listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám