Hlavní obsah

Frýdek-Místek láká na Beskydské rekordy plné chutí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus o další zápis Frýdku-Místku do České knihy rekordů, zábava pro celou rodinu, gastronomické zážitky, soutěž o nejlepší štrúdl a prodej řemeslných výrobků bude cílem IX. ročníku již tradiční oblíbené akce Beskydské rekordy, spojené s gastrofestivalem pojmenovaným Frýdek-Místek plný chutí.

Foto: BIC Frýdek-Místek

ilustrační foto - soutěž o nej štrůdl

Článek

Celodenní program připravuje město pod hlavičkou Beskydského informačního centra na 19. srpna od 10 hodin, tentokrát na frýdecké náměstí s využitím zdejšího zámku.

Letos je na rekordech připraveno štafetové pití limonády Koňakola od Pivovaru Koníček. Nebude ale až tak jednoduché. Koňakola se bude pít ve dvojicích. Kelímky s deci limonády budou položeny na okrajích metrové dřevěné lišty, které se účastníci mohou držet, nesmí se ale rukama dotknout kelímku, a přitom musí oba najednou vypít veškerý jeho obsah. Poté nastoupí další dvojice. A samozřejmě jako v předchozích ročnících platí, čím více se toho vypije, tím lépe.

Jako každý rok, i letos si každý účastník rekordu odnese malou drobnost. A protože Frýdek-Místek slaví 750 let, tak pro dospěláky jsou připraveny připínací placky s logem 750 let Frýdku-Místku a pro děti tužky s gumou, aby byly připraveny do školy!

Akci bude moderovat osvědčený Vojtěch Bernatský, který přivítá na pódiu Davida Krause, kapely Šuba Duba Band, Light & Love či Abba Stars.

„V posledních letech účastníci rekordů například snědli 34 760 ml zmrzliny, naplnili 218 automobilů zavazadly na dovolenou pro téměř 530 lidí nebo našlapali 330 kilometrů na stacionárním kole. A také bylo vypito 2013 třetinek piva Ryzák od pivovaru Koníček. A tento partner se po letech vrací s nealko soutěží s jeho točenou limonádou, aby se soutěže mohly zúčastnit i děti,“ říká primátor Michal Pobucký s tím, že se bude jednat o štafetu ve dvoupřípitku Koňakolou, na jejíž regulérnost bude jako vždy dohlížet komisař z agentury Dobrý den.

Součástí gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí bude mimo jiné vyhlášení soutěže o nejlepší štrúdl (sladký i slaný), do níž se mohli zájemci hlásit do 13. srpna a získat tak hodnotné ceny od sponzorů. „Všechny ohodnocené štrúdly dáme k dispozici návštěvníkům gastrofestivalu. Posuzovat je předtím bude frýdecko-místecká odborná porota, které bude předsedat Marta Randusová, majitelka pekárny specializované na štrúdly,“ uvedla ředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Monika Konvičná.

Akci pořádá Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace BIC Frýdek-Místek.

Reklama

Výběr článků

Načítám