Hlavní obsah

Frýdek-Místek dá nemocnici 1,35 miliónu korun

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice ve Frýdku-Místku, jejímž zřizovatelem je Moravskoslezský kraj, získá od města jeden milión korun na dovybavení nově otevřeného lůžkového na zakoupení zdravotnických pomůcek a na pořádání Beskydských ortopedických dnů. Rozhodli o tom zastupitelé.

Článek

„S nemocnicí jsme v roce 2014 uzavřeli smlouvu o spolupráci, ve které se zavazujeme každoročně přispívat částkou minimálně jeden milion korun na pořízení zdravotnické techniky s cílem, zlepšit a zkvalitnit podmínky léčebné a rehabilitační péče pro ambulantní i hospitalizované pacienty nemocnice. Mimo tuto smlouvu přispíváme nemocnici také na projekty, jejichž cílem je rozvoj zdravotní péče a následné péče a vytváření podmínek pro integraci zdravotně postižených občanů,“ řekl Libor Koval, který má ve své kompetenci sociální oblast.

„Finanční prostředky ve výši jeden milión korun jsou určeny výhradně na zakoupení zdravotnických pomůcek a přístrojů zdravotnické techniky v rámci dovybavení nově otevřeného oddělení dlouhodobé následné péče. Dalších 45 tisíc získá nemocnice od města na zakoupení invalidních vozíků a antidekubitním sedákem pro oddělení následné péče a 45 tisíc na zakoupení sady polohovacích antidekubitních pomůcek pro interní oddělení. Nemocnice získá také 60 tisíc na zakoupení cvičebních a balančních pomůcek, jako například stepperů, pedálového trenažeru nebo činek, v rámci projektu Kognitivní rehabilitace, léčba frailty,“ upřesnil primátor Michal Pobucký. 

Město nemocnici přispěje částkou 200 tisíc korun také na úhradu nákladů spojených s pořádáním tradičních Beskydských ortopedických dnů. Konat se budou v květnu a zúčastní se jich specialisté nejen z České republiky, ale také Slovenska a Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám