Hlavní obsah

Frýdecko-místeckou lávku na ulici Sadová čeká rekonstrukce

Novinky, Jana Matějíková

V nejbližších dnech by měla být zahájena rekonstrukce lávky na Sadové ulici, která je vedena nad silnicí I/48 a jednokolejnou železniční tratí směr Frýdek-Místek – Český Těšín. Realizující firma se má se zakázkou vypořádat do konce listopadu. Chodce i řidiče čekají v místě lávky dočasná omezení.

Foto: archiv magistrátu F-M

lávka na ulici Sadová po rekonstrukci - vizualizace

Článek

„Po opravě budou viditelné dvě změny. Především bude lávka bezbariérová. V místě, kde původně vedla část schodiště, bude vybudována bezbariérová rampa, která nabídne bezpečný sjezd nejen maminkám s kočárky a cyklistům, ale také občanům upoutaným na invalidní vozík. Druhou změnou bude, že asfaltovou mostovku nahradí pozinkované ocelové rošty,“ popsal proměnu lávky náměstek primátora Karel Deutscher.

V energolávce je veden také horkovod a elektro a sdělovací kabely. Rekonstrukce ale nezmění napojení na stávající dopravní a technickou infrastrukturu.

V době rekonstrukce bude lávka uzavřena. Dočasné omezení se dotkne pěších i řidičů. Občané budou muset využít k přechodu čtyřproudové silnice most na třídě T. G. Masaryka, v místě Rubikovy křižovatky, který je od lávky vzdálen zhruba 130 metrů. Na čtyřproudové komunikaci I/48 vedoucí pod lávkou bude postupně vždy v jednom jízdním směru svedena doprava do jednoho jízdního pruhu.  

Předpokládaná hodnota zakázky byla podle projektové dokumentace vyčíslena na 14,1 miliónu korun (bez DPH). Vysoutěžit se ale podařilo cenu nižší v částce 12,7 miliónu (bez DPH), což je o 1,4 miliónu méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám