Hlavní obsah

Frýdecko-místecká mateřinka má mezinárodní titul Ekoškola

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek se pyšní dalším prestižním oceněním. Mateřská škola Mateřídouška, jejímž je zřizovatelem, získala 22. června uznávaný mezinárodní titul Ekoškola.

Foto: Petr Pavelka

MŠ Mateřídouška

Článek

Cílem projektu Ekoškola je rozvíjet u dětí ekologické myšlení, cítění a chování. O to se prostřednictvím předávání informací zábavou formou a praktických ukázek i aktivit snaží nejen učitelé a vedení školky, ale také rodiče, kteří se na projektu spolupodílí. Děti jsou tedy cíleně a nenásilně vedeny k ochraně životního prostředí.

„Mateřídouška splnila podmínky pro získání titulu Ekoškola a je tak druhým školským zařízením ve městě, které se pyšní tímto prestižním oceněním. Prvním je základní škola v Lískovci, která získala titul již před deseti lety. Jsem rád, že u nás máme úspěšné školy, a věřím, že další ocenění na sebe nenechají dlouho čekat,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

„Tvůrčí a citlivý vztah k životnímu prostředí se vyvíjí během celého lidského života. Není samozřejmý a nevzniká náhodou. Potřebuje podněty, podporu, dobrý příklad, a především obyčejné lidské provázení, které není ničím jiným než společným hledáním správné cesty. Jsme rádi, že jsme mohli být přímo na jejím počátku, a věříme, že se nám získaný titul podaří za dva roky znovu obhájit úspěšně, se ctí, ale i s dalším poznáním toho, co je v životě člověka skutečně důležité,“ uvedla ředitelka Mateřídoušky Šárka Čerňáková.

Mezinárodní titul Ekoškola byl ředitelce Čerňákové předáván 22. června v prostorách Valdštejnského paláce v budově Senátu Parlamentu České republiky.

Vysoké ocenění výsledků ekologických aktivit celého týmu školy v podobě nejen získaného titulu, ale také vlajky a loga Ekoškoly bylo následující den oslaveno s dětmi i rodiči na tradiční zahradní slavnosti.

Úspěšnost všech, kdo mají zájem a snahu udělat z mateřské školy k přírodě bližší místo k životu, ocenil i radní Tomáš Benedikt Zbranek, který vyzdvihl úsilí všech malých i velkých ekologů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám