Hlavní obsah

Fotografka Nelly Billová se v Holešově prezentuje výstavou Doteky světla 3

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vernisáží, která proběhla v neděli 5. ledna, byla v holešovské kavárně Cinema café zahájena výstava fotografky Nelly Billové. Je to její první letošní výstava, v příštím období by měla vystavovat v zámku Lednice, ve Valašských Kloboukách a Luhačovicích.

Foto: archiv Nelly Billové

Nelly Billová, Danuše Pospíšilová a Iva Svobodová během vernisáže Doteky světla 3.

Článek

Výstava nese název Doteky světla 3 a v kulturním programu vernisáže vystoupil soubor Corda Magico, jehož vedoucí a hlavní autorkou je právě Nelly Billová, v profesním životě učitelka hudby. Drtivou většinu skladeb pro soubor Corda Magico zkomponovala právě ona, mnohé skladby vyšly i na CD.

„Ve své tvorbě vycházím z podnětů a z lásky k přírodě. Celé boží stvoření je velkou inspirací pro umění. Ve fotografice se zajímám o prolínání přírody a hudby, jejich proměnách a jedinečnosti. Je inspirující zachytit divadlo přírody a hudby v jejich souznění,” říká autorka, která si pro letošní výstavu připravila fotokoláže jak s hudební, tak s přírodní tematikou.

Pár vystavených fotografií Nelly Billová pořídila během loňských prázdninových toulek  po skvostných italských Dolomitech, hlavně z oblasti kolem nejvyšší hory Dolomit Marmolady, na jiných fotografiích a kolážích je zase vidět Iva Svobodová, zpěvačka již zmiňované skupiny Corda Magico, která v tomto případě posloužila jako modelka.

Během letošního roku by měla Nelly Billová vystavovat ještě v zámku v Lednici, ve Valašských Kloboukách a na podzim v galerii Elektra v Luhačovicích.

Výstava Doteky světla 3 s fotografiemi a kolážemi Nelly Billové potrvá v holešovské kavárně Cinema café až do konce února.

Reklama

Výběr článků

Načítám