Hlavní obsah

Fotbalový turnaj vyhráli Nebaničtí, hráči Sokolova porážku uznali

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přátelský fotbalový turnaj, při kterém nešlo ani tak o body, jako o zábavu a zážitek ze hry, se uskutečnil v rámci sobotního Dne otevřených dveří v Domě na půl cesty v Nebanicích.

Foto: Milan Hloušek

Ve fotbalovém turnaji se nejlépe vedlo hráčům z Nebanic.

Článek

Do hry se zapojily čtyři týmy složené z pracovníků, klientů a přátel obecně prospěšné společnosti Pomoc v nouzi, Chráněného bydlení Sokolov, sociálního podniku Srdce a čin, obyvatel Nebanic a hostů ze Sokolova.

Při sestavování mančaftů se nehledělo na věk, míru fotbalového nadání, ani zda člověk vůbec vydrží s dechem celé utkání. Za míčem na trávník mohl zkrátka vyběhnout každý, kdo měl zrovna chuť do hry a nebál se občasných pádů.

Největší podpory fanoušků se při zápase těšilo družstvo místních. „Nebanice do toho, Nebanice do toho,“ volaly ze všech sil nebanické děti a mávaly na své kamarády.

Právě malí fotbalisté byli velkým překvapením celého turnaje. Po trávníku běhali jako o život a urputně se pouštěli do všech soubojů o míč. Skvělé výkony předváděli také klienti domu na půl cesty a chráněného bydlení. Někteří hráči předváděli s balónem až neskutečné divy a sázeli do branky soupeřů jeden gól za druhým.

Poklonu protihráčům složil místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček, který si oblékl dres, nazul sportovní boty a nastoupil za své město jako kapitán týmu. „Musím smeknout, opravdu nám to nandali. Soupeři byli rychlí a hráli hlavou. Spousta kluků běhala jako vítr, takže jim nebylo možné vůbec stačit,“ řekl uznale Sedláček.

Celkové výsledky ukázaly, že na zápas se nejlépe připravili Nebaničtí. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Dobře jsme si zakopali,“ radoval se 8letý Marek z Nebanic, který hraje za FK Baník Sokolov.

Druhé místo vybojovalo družstvo chráněného bydlení, třetí pozici uhájil tým Pomoci v nouzi a čtvrtí skončili hráči sokolovského mančaftu. „Prohru uznáváme. Konkurence byla lepší,“ usmál se místostarosta Sedláček.

Výsledky fotbalového turnaje v Nebanicích:

1. Nebanice

2. Chráněné bydlení Sokolov, o. s.

3. Pomoc v nouzi, o. p. s.

4. Sokolov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám