Hlavní obsah

Florbalisté z Klášterce nad Orlicí vybojovali z minima gólů maximum bodů

Novinky, Ondřej Kolda

Po zhruba měsíční přestávce se vrátil florbalový tým z Klášterce nad Orlicí do haly v Dolní Dobrouči. V neděli 13. ledna v rámci turnaje OAFL (Orlické amatérské florbalové ligy) bojoval ve čtyřech utkáních, ve kterých vstřelil pouze čtyři góly, ale přivezl si šest bodů za dva vítězné zápasy.

Foto: Martin Bílek
Článek

Orlická amatérská florbalová liga se letos hraje už třetím rokem. Hraje se podle platných florbalových pravidel, které zajišťují dva rozhodčí. Pouze herní čas je upraven. Zápas se hraje 2 x 11 minut hrubého času. Čas se zastavuje pouze ve výjimečných situacích (zranění, nájezd, zašlápnutí míčku...) Liga se hraje formou turnajů.

První zápas odehráli svěřenci Tomáše Mlynáře proti týmu Letohrad B. Tento zápas měl být rozehřívacím zápasem, ale i tento tým se už zlepšil a byl rovnocenným soupeřem. Klášterec měl herní převahu, ale v první polovině utkání dokázal vstřelit pouze jeden gól. Během druhého poločasu byla přísně odpískaná hra vysokou holí, následoval nájezd a dvou minutový trest pro Jakuba Kalouse. S nájezdem si naštěstí poradil mladý klášterecký brankář Honza Králík, který dobrým postavením střelu vyrazil. V oslabení dokázal vybojovat míček Tomáš Vlk, který po vzoru Rolinka skóroval ve vlastním oslabení a stanovil konečný výsledek na 2:0 pro mužstvo z Klášterce.

V dalším utkání se proti sobě postavily týmy z Klášterce a Lukavice. První půli se hrál relativně vyrovnaný florbal, ale už zde bylo vidět, že soupeři z Lukavice vyhrávají osobní souboje u mantinelů a jsou rychlejší, přesto po první půlce vyhrávali pouze o jednu branku. V druhém poločase, ale přidali ve střelbě a Klášterec nedokázal proměňovat šance. Postupně Klášterec otevřel obranu ve snaze vyrovnat, ale to se nepovedlo. Zápas skončil s výsledkem 5:0 ve prospěch Lukavice.

Před třetím zápasem měl Klášterec dlouhou pauzu a i ta se nejspíš projevila. Zápas proti Červené Vodě začal ve velkém tempu. Klášterečtí dostali za první tři minuty tři góly. Tento svižný začátek napovídal vysoké prohře, ale po rychlých gólech Červené vody se prosadil i Klášterec. Hra se trochu vyrovnala, ale přesto zejména ve využívání šancí byla značně lepší Červená Voda. Konečný výsledek se ustálil na hrozivém výsledku 7:1.

Poslední zápas na turnaji odehrál Klášterecký tým proti týmu Žitomír z Letohradu. Každý hráč z Klášterce věděl, že to bude zápas velmi obtížný. Žitomír zdobí výborná obrana a ještě lepší brankář, ale také velmi dobré technické schopnosti hráčů.

Už v prvním poločase byla vidět touha po bodovém zisku. Jaroslav Brůna dokázal šťastnou nahrávkou najít Adama Kalouse, který vstřelil už po několika minutách zápasu gól. Klášterečtí útočníci se vraceli a dokázali zamezit střelám z dálky a obránci si pokrývali nebezpečné útočníky.

Klášterec si musel poradit i se hrou v oslabení, kdy dvakrát svou aktivitu přehnal Jaroslav Brůna a musel si jít dvakrát sednout na trestnou lavici. Vyloučený byl i Tomáš Vlk za dost zvláštní situace. Většinu oslabení Klášterec hrál ve třech obráncích a s jedním útočníkem co vystupoval proti střelám, ale i přes dobrou hru se dokázal Žitomír dostat k několika střelám, které dvakrát zazvonily o brankovou konstrukci. Hra Klášterce podpořená dobrým výkonem gólmana nakonec vedla k zisku tvrdě vybojovaných tří bodů za výhru 1:0.

Reklama

Výběr článků

Načítám