Hlavní obsah

Festival YOUTH4YOUTH již po páté v Ostravě

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava opět ožije kulturou mladých lidí. V sobotu 6. 10. 2012 se kluby Cooltour a Marley stanou dějištěm pátého ročníku jedinečného projektu „mladých pro mladé“, neboli youth for youth.

Foto: Tereza Bednaříková

Pátý ročník festivalu YOUTH4YOUTH se bude konat 6.10.2012 v klubech Cooltour a Marley.

Článek

Tento neobvyklý jednodenní festival, realizovaný neziskovou organizací YMCA Ostrava Poruba, se zaměřuje na kulturní aktivity mladých lidí na Ostravsku, jejich kreativitu a nabízí jim prostor pro seberealizaci.

„Mladí lidé, kteří si celý festival pod vedením dospělých mentorů sami pořádají, dávají svým vrstevníkům příležitost ukázat své umělecké vlohy v profesionálních podmínkách,“ uvedla Barbora Urubová, jedna z organizátorek festivalu. Akce tak vytváří prostor pro prezentaci nejrůznějších uměleckých odvětví. Jsou tudíž vítány hudební a divadelní skupiny, výtvarníci, tanečníci, DJs, ale třeba i módní návrháři či vypravěči vtipů apod.

„Pro mnoho nejrůznějších skupin teenagerů, které si založily vlastní kapely nebo divadelní a taneční skupiny, je festival jedinečnou možností, kde mohou před větším publikem předvést svůj talent a v profesionálních podmínkách prezentovat svou tvorbu,“ dodal Tomáš Hrabuška, další ze členů organizačního týmu.

Festival je určen nejen generaci mladých lidí, ale doslova všem věkovým kategoriím. Slouží jako důkaz toho, že ostravská mládež je tvořivá a schopná a inspiruje a motivuje mladé účastníky a návštěvníky k dalším uměleckým aktivitám.

Akce se koná v sobotu 6.10. od 14:00 do 24:00 hodin v klubu Marley a Cooltour na ostravské Černé louce. Vstupné je symbolických 50 Kč. V případě, že vás tato myšlenka nadchla, nebo jste dostali chuť se sami předvést, více informací a přihlášku naleznete na stránkách http://www.youth4youth.wz.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám