Hlavní obsah

Festival na Jizeře nabídne úspěšnou komedii Neila Simona

Novinky, Klára Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival na Jizeře 2017 představí jednu z nejúspěšnějších komedií amerického dramatika Neila Simona Poslední ze žhavých milenců. Za oceánem tato významná divadelní hra vynikla na americké Broadwayi, u nás si ji budete moci užít v turnovském letním kině, a to v neděli 4. června od 19:30 hodin.

Foto: Miloš Schmiedberger
Článek

Na co se můžete těšit?

Kromě netradiční scény pod širým nebem se můžete těšit na samotné představení, ve kterém se v hlavní roli představí herci Simona Stašová a Petr Nárožný. Téma nevěry, jež může být mnohými vnímáno negativně, spolu s hereckými výkony představitelů a jejich mistrnými dialogy nabídne nový pohled, který vás jistě rozesměje.

Hra plná vzrušení a smíchu

Barney Tringold se na stará kolena rozhodne svůj život pořádně okořenit a vyzkoušet si na vlastní kůži, jak chutná zakázané ovoce v podobě nevěry. Je zlákán svou zvědavostí a také představami o krásných ženách.

Nekalé úmysly plánuje uskutečnit v bytě své maminky, kam si také všechny své milenky postupně zve. Tři ženy, tři různé povahy, názory a touhy. S každou Barneyho čeká mnoho vzrušujících chvil, ale také komických situací.

Tři tváře Simony Stašové

Simona Stašová v komedii Poslední ze žhavých milenců dokazuje své herecké umění ztvárněním tří zcela odlišných rolí, a to tří milenek - sexem posedlou Elaine, potrhlou Bobbi a přítelkyni Barneyho manželky, úzkostnou Jeanette.

Překvapí nejen dokonale odehrané jednotlivé role, ale především schopnost herečky se v tak krátkém čase proměnit jak vizuálně, tak osobnostně. Sama herečka tvrdí, že diváci bývají udiveni, když během několika vteřin ze zákulisí vyjde zcela nová postava.

Festival na Jizeře - program 2017:

4. 6. Poslední ze žhavých milenců - Divadlo Bez zábradlí (S. Stašová, P. Nárožný)   

23. 6. Hana Zagorová, Petr Rezek a Boom!Band

27. 7. Děda Mládek Illegal Band

23. 8. Vše o mužích - Studio DVA divadlo (M. Kramár, F. Blažek, M. Slaný)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám