Hlavní obsah

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku provoní zabijačkové speciality

Novinky, Jana Matějíková

Beskydské farmářské trhy, které se již pátým rokem konají každý lichý čtvrtek na místeckém náměstí Svobody, budou 5. listopadu ve znamení ZABIJAČKY. Návštěvníci si tak budou moci od 9 do 16 hodin zakoupit kromě tradičních výrobků a produktů také zabijačkové speciality.

Foto: Jana Matějíková

BFT

Článek

„Zabijačka má mezi návštěvníky Beskydských farmářských trhů veliký ohlas, proto ji také pořádáme každým rokem. Návštěvníci budou mít i letos možnost porovnat výrobky a chutě specialit z různých oblastí, protože na trzích se budou prezentovat řezníci a uzenáři z Trojanovic, Větřkovic, Lipníku nad Bečvou a Mořkova. Nabízet budou ovar, zabijačkovou polévku, jelita, jitrnice, tlačenku, škvarky a další zabijačkové pochoutky a uzenářské výrobky. Součástí bude také teplý pult, který nabídne k přímé konzumaci prejt se zelím a chlebem nebo ovar s hořčicí.  K dobré náladě bude na náměstí vyhrávat reprodukovaná hudba, ale také muzikanti s houslemi a harmonikou a mezi 10. a 11. hodinou budou moci všichni přítomní obdivovat zručnost mistra v ručním nadívání jitrnic, který je zapsán také v České knize rekordů. Pokud by měl někdo z přítomných pocit, že by to zvládl rychleji než sám mistr, bude s ním moci poměřit síly,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.  

Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené produkty a rukodělné výrobky. Z ovoce a zeleniny budou k mání jablka, hrušky, zelí, tuřín, čekanka, mangold, pórek, brambory, český česnek, natě libečku, pažitky a petržele.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.

Beskydské farmářské trhy: 5. 11. – zabijačka, 19. 11. – obvyklý sortiment, 3. 12. a 17. 12. – advent

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám