Hlavní obsah

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku pomalu rozšiřují sortiment

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První letošní farmářské trhy se ve Frýdku-Místku konaly 7. května a z důvodu striktních protikoronavirových opatření byly zaměřeny pouze na prodej květin a sazenic. Další trhy, které se uskuteční ve čtvrtek 21. května, ale budou o poznání bohatší, nabízeny na nich už budou i tradiční produkty.

Foto: magistrát FM

Termíny trhů

Článek

„S postupným rozvolňováním vládou nařízených opatření je možné rozšiřovat sortiment. Prodávat se budou opět mléčné výrobky, pečivo – sladké i slané, vejce, med a marmelády, koláče ale také masné výrobky, včetně oblíbeného králičího a kuřecího chlazeného masa. Chybět nebudou také sazenice zeleniny a bylinek a k mání budou i letničky. Naopak doplňkový sortiment, jako jsou výrobky ze dřeva, proutí nebo korálků, zatím na trzích nebude. Mezi stánky je nutné udržet dvoumetrový odstup, což znamená, že na náměstí nemůže být tolik prodejních míst, co v minulosti. Trhy zatím budou také bez občerstvení. Nicméně to hlavní zboží, za kterým lidé na trhy chodí, na pultech stánků bude,“ upřesnil náměstek primátora Jakub Míček.

Návštěvníci farmářských trhů budou muset i nadále dodržovat dvoumetrové rozestupy a chránit si nos a ústa rouškou. Vítány budou také bezhotovostní platby za zboží, tedy platby kartou.

Farmářské trhy se konají v pravidelných čtrnáctidenních intervalech od 8 do 14 hodin na místeckém náměstí Svobody. Jejich pořadatelem je statutární město Frýdek-Místek.

Reklama

Výběr článků

Načítám