Hlavní obsah

Fanoušek teplických fotbalistů zlomil zlínskému strážníkovi dvě žebra

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Dvě žebra zlomil zlínskému strážníkovi v sobotu 15. dubna po skončení utkání první fotbalové ligy mezi Zlínem a Teplicemi fanoušek hostujícího týmu.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Zraněného strážníka odvezla zdravotnická záchranná služba do krajské nemocnice, agresivního útočníka eskortovali policisté na obvodní oddělení, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě,“ informoval v úterý 18. dubna zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Utkání Zlína s Teplicemi policie nevyhodnotila jako rizikové, a tak na veřejný pořádek v okolí stadionu dohlíželo jen několik smíšených hlídek složených ze strážníků městské policie a policistů zlínského obvodního oddělení Policie ČR.

Po skončení utkání se zhruba patnáct příznivců teplického mužstva přesouvalo ke svým vozidlům a při tom se dostali do konfliktu se skupinkou domácích příznivců. Od vulgárních výrazů a oboustranných slovních urážek nebylo daleko k fyzickému násilí. Hrozící bitce se snažily zabránit dvě dvoučlenné hlídky policistů a strážníků.

„Svůj agresivní útok tak nakonec příznivci hostí zaměřili právě na muže zákona, přičemž jeden ze strážníků byl napaden kopem do oblasti hrudníku. V okamžiku, kdy se mu podařilo nohu útočníka vykrýt, byl zasažen jiným kopem do odkryté části trupu, načež jej ochromila prudká bolest,“ popsal incident Pavel Janík.

Útočníka nakonec druhý strážník s policistou zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. „Teprve za pomoci dalších hlídek městské i republikové policie se pak v místě incidentu podařilo obnovit veřejný pořádek,“ uzavřel zástupce ředitele městské policie. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám