Hlavní obsah

Fanoušci hokeje v Chomutově přispívají do pomoc nemocnému tříletému Zdeňkovi z Jirkova

Novinky, Tomáš Kopečný

Ve dnech 13. a 14. února proběhl v Chomutově šestý ročník hokejového Turnaje fanoušků, v rámci něhož nadace Život dětem uspořádala charitativní sbírku na léčbu tříletého Zdeňka Navrátila trpícího trvalým neurologickým poškozením mozku.

Foto: Život dětem
Článek

Peníze získané z prodeje dárkových předmětů a veškeré finanční příspěvky od veřejnosti budou nyní využity k financování nákladné individuální rehabilitace.

Zdeňkovi Navrátilovi krátce po jeho narození lékaři diagnostikovali trvalé neurologické poškození mozku. Trpí středně těžkou mentální retardací a těžkou hypotonií, v jejichž důsledku není schopen koordinovat pohyby, chodit, ani mluvit. V jeho nynějších třech letech je přibližně na mentální úrovni ročního dítěte.

„Péče o Zdeněčka je pro rodiče obrovskou fyzickou, psychickou a samozřejmě i finanční zátěží. V současné době velmi potřebuje intenzivní individuální rehabilitace, které se však finančně šplhají až na 100 000 korun a které zdravotní pojišťovna bohužel nehradí. Z toho důvodu jsme uspořádali charitativní sbírku a jsme rádi, že jsme ji opět mohli propojit s Turnajem fanoušků v Chomutově. Děkujeme tímto organizátorovi, všem hráčům a lidem, kteří se zapojili a celé rodině tak pomohli v této nelehké situaci,“ informovala ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Chomutovský Turnaj fanoušků má charitativní podtext již podruhé. V loňském roce pořadatel turnaje Patrik Karger ve spolupráci s organizací Život dětem pomáhal malému Adamovi Marschálkovi z Chomutova. Podařilo se vybrat 46 576 korun, které částečně zafinancovaly zdravotní kočárek s příslušenstvím, rehabilitační pobyt a novou postel se zdravotní matrací.

„Celkový výnos letošní sbírky zatím nemá přesná čísla. Na místě se vybralo 7274 korun, avšak některé týmy přispějí rovnou na Zdeněčkovo konto. Navíc je i nadále možné na zimním stadionu v Chomutově zakoupit naše dárkové předměty nebo zaslat přímo finanční příspěvek. Věříme proto, že i v letošním roce budou chomutovští příznivci hokeje i hokejisté pomoci malému Zdeněčkovi nakloněni a že se částka nakonec vyšplhá k podobné výši jako vloni,“ dodala Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a benefice Srdce pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám