Hlavní obsah

Experimentální prostor NoD se díky Studentským akademiím promění v polární krajinu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 15. ledna od 17 hodin se v experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v Praze uskuteční netradiční akce - Polární párty Studentské akademie. Na jeden večer se promění celý prostor kavárny, divadelního sálu a výstavní galerie na polární krajinu. Akci pořádá Dialog Jessenius o. p. s.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

„Polární párty v NoD však ukáže Studentské akademie v jiném světle. V průběhu večera představí svou činnost novým zájemcům, ale i široké veřejnosti, která bude moci vidět tvorbu mladé generace začínajících umělců,“ uvedla realizátorka projektu Jiřina Faloutová.  

Program večera je sestaven s přispěním lektorů jednotlivých akademií: premiéru bude mít představení Kabaret naruby Divadelní akademie, pod vedením uměleckého šéfa prostoru NoD a vedoucího Katedry pantomimy HAMU Adama Halaše. Hudebník Slávek Janda z Abraxasu si zahraje se svými svěřenci, kapelou AcademiX z Hudební akademie. Premiéru bude mít i nově vzniklá skupina AcademiX Junior a sestry Denisa a Simona. Zahraje i DJ Ghonzales společně s mladými talenty z Djské akademie.  

Polární party Studentských akademií však nabídne i umělecké workshopy - polaroidový s Polaroid Love a Lightpainting (malba světlem) s Andrejem Boleslavským ze Ciantu. V rámci doprovodného programu vystoupí seskupení UGC Rappeři z nízkoprahového klubu Beztíže a taneční skupina Crazy dance z klubu Husita.  

Z průběhu tohoto netradičního večera vznikne i reportáž, kterou natočí studenti Filmové akademie společně se svou supervizorkou dokumentaristkou Terezou Reichovou.  

Polární party Studentských akademií se koná za přispění Městské části Praha 1.  

Co je projekt Studentské akademie?  

Studentské akademie jsou volnočasové aktivity pro studenty základních a středních škol zdarma. Pod heslem “Dělej, co tě baví” od roku 2010 nabízejí pražským studentům umělecké workshopy, které vedou výrazné osobnosti kulturní scény. Workshopy vznikly v rámci preventivniho programu “Můžu ti pomoct?” neziskové organizace Dialog Jessenius o. p. s. pod záštitou Pražského Magistrátu.

“Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jenž je k ničemu nezavazuje a pomoci mladým lidem nalést sama sebe," řekla Jiřina Faloutová, tvůrce myšlenky a realizátorka projektu.      

Worshopy ve školním roce 2012/2013  

Hudební akademie – pod vedením Slávka Jandy z Abraxas (Music City)

Divadelní akademie – pod vedením uměleckého šéfa NoD a vedoucího katedry pantomimy HAMU Adama Halaše (experimentální prostor NoD)

Design akademie – pod vedením kurátorky Zuzany Jakalové (Meetfactory)

DJská akademie – pod vedením DJ Ghonzálese (Klub ROXY)

Fotografická akademie – pod vedením Ondřeje Klímy (Dům dětí a mládeže Ulita)

Filmová akademie – pod vedením Terezy Reichové (FAMU)

Rádio akademie (Dům dětí a mládeže Ulita)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám