Hlavní obsah

Evropský šampionát vinařských fotbalových reprezentací se ve Znojmě odehraje až za rok

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VINO EURO 2020 – Mistrovství Evropy vinařských fotbalových reprezentací, které mělo proběhnout letos v květnu ve Znojmě, se s ohledem na situaci s šířením nového typu koronaviru ruší. Jeho termín se přesouvá na příští rok.

Foto: Městský úřad Znojmo

Ilustrační foto

Článek

Šampionát se uskuteční ve dnech 18. – 22. května 2021. Co se míst týče, odehraje se podle původního scénáře ve třech městech: ve Znojmě, Mikulově a Uherském Hradišti. Součástí bude i odborná mezinárodní konference VE EDUCA.

„Jakkoliv by se nabízelo přemýšlet o některém z dřívějších termínů, jsou dva zásadní důvody, které nás přiměly přesunout pořadatelství bez kompromisů právě na rok 2021. Za prvé: nutně potřebujeme, aby pod kontrolou byla situace ve všech 8 účastnických zemích. Za druhé: jsme vinaři, musíme respektovat sezonnost našeho oboru a povinnosti na vinici i mimo ni s tím spojené,“ vysvětlil důvody změny termínu Martin Chlad, prezident VINO EURO.

Reklama

Výběr článků

Načítám