Hlavní obsah

Eduard Vyhlídal vystavuje v Židlochovicích

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Malé galerii Regionálního turistického informačního centra v Židlochovicích, Masarykova 100 je nová výstava s názvem Vyrostlo na papíře. Nabízí další kolekci obrázků místního výtvarníka Eduarda Vyhlídala.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Po několika autorských výstavách v Brně a Rajhradě si mohou zájemci o jeho tvorbu prohlédnout další práce i v Židlochovicích. A mnozí budou překvapeni. Prakticky všechny dosavadní výstavy totiž prezentovaly pouze zážitky z jeho putování po republice.

Tentokrát se mezi desítkami prací neobjevuje ani jedna vesnická chalupa, šumavská příroda nebo kolonáda v Luhačovicích. Tématem jsou překvapivě plody přírody - ovoce, zeleniny, ořechy a houby.

Kdo by si myslel, že švestky na talíři nezaujmou, opak je pravdou. Ze zápisů v kronice výstav vyplývá, že jsou návštěvníci nadšeni a někteří navštívili expozici opakovaně. Výstava je přístupná v pracovní dny do letošního 3. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám