Hlavní obsah

Dyk, Budař a Stivínová vyprodali hrad Karlštejn

Novinky, Janis Sidovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nádvoří hradu Karlštejn zazní 22. srpna filmová klasika v unikátním obsazení. Koncert pod širým nebem je beznadějně vyprodán.

Foto: Janis Sidovský

Noc na Karlštejně, open air koncert

Článek

Filmový muzikál Noc na Karlštejně si letos připomíná kulaté jubileum - režisér Zdeněk Podskalský jej natočil před 40 lety. K této příležitosti se 22. srpna na nádvoří hradu uskuteční koncert, kde písně, které proslavili Waldemar Matuška a Helena Vondráčková, zazpívá nová generace umělců.

Program je sestaven z instrumentálních i vokálních skladeb a kromě známých hitů jako Lásko má, já stůňu, Do věží, Hoja, hoj nebo Když mám tekutou révu tu zazní také suita z pohádky Tři oříšky pro Popelku nebo směs písní Karla Svobody. Skladatel by letos v prosinci oslavil 75. narozeniny, podobně jako autor textů, Jiří Štaidl, jež by se dožil 70 let.  

Open air koncert Noc na Karlštejně nabídne unikátní sestavu interpretů, kteří se na jednom jevišti ještě společně nesetkali - za doprovodu Českého národního symfonického orchestru živě vystoupí Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert, Zuzana Stivínová, Jan Budař, Tereza Černochová, Jakub Prachař, Jan Maxián, Ondřej Ruml a František Segrado. 

Akce se koná v rámci Karlštejnských kulturních slavností, které hrad ve spolupráci se společností Celebrity Management pořádá už pošesté. V minulých letech na nádvoří účinkovali Radoslav Brzobohatý, Hana Maciuchová, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Aneta Langerová, Marie Rottrová, Václav Neckář, Jiří Langmajer, Pavel Vítek, Eva Pilarová, Jana Kirschner a další herci i zpěváci.

Letošní koncert je zcela vyprodán, záznam natáčí Česká televize. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám