Hlavní obsah

Dvojice mužů kradla jízdní kola, mladší si vybral dražší a ujel neznámo kam

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem sedm krádeží železa a jízdních kol má na svědomí šestadvacetiletý mladík z Karviné. Pro kořist se vydával většinou sám. O uplynulém víkendu však před lázeňským střediskem kradl se svým o tři roky mladším komplicem.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Oba tam kradli jízdní kola a na vše se dobře připravili. Sebou si totiž mladíci přinesli kleště, kterými odstranili lankový zámek.

„Mladší z pachatelů odjel na kole MRX v hodnotě 11 tisíc korun neznámo kam a druhý na kole značky Blackhawk v hodnotě 7500 korun. Ten se na výzvu ochranné služby lázní ze strachu i s kolem vrátil a vyčkal na příjezd policistů," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Chtěl jsem udělat nějaké peníze

Právě tato slova uvedl policistům do protokolu šestadvacetiletý mladík, který má na svědomí i krádeže železa. V červnu si začal vyhlížet sklepní prostory panelových domu v Karviné.

Ve třech případech odcizil po dvou kusech kovové kanálové poklopy, které následně odnesl do výkupny železa. Krádeži tak způsobil celkovou škodu ve výši 6000 korun. Podezřelý se dále doznal ke krádeži dalších třech jízdních kol. Kola odcizil ze stojanu po odstranění lankového zámku za pomocí přinesených kleští. Lupu se ještě téhož dne zbavil a to jejich prodeji náhodným osobám.

„Majitelé si svá kola ohodnotili na celkovou částku 9600 korun. Zlodějíček je však prodal za necelých 1500 korun. Ve všech případech muž peníze z krádeže použil pro svou potřebu," dodala mluvčí s tím, že trestní stíhání je vedeno na svobodě a po druhém spolupachateli policie intenzivně pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám