Hlavní obsah

Dvě studentky hodonínské průmyslovky si za odměnu užily let do Bruselu

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kristýna Polehňová a Lenka Hochová, studentky třetího ročníku oboru stavebnictví na Střední škole průmyslové a umělecké v Hodoníně, reprezentovaly redakci školního časopisu hodonínské střední školy na studijní cestě do Evropského parlamentu v Bruselu

Foto: Jana Slováková

Studentky hodonínské průmyslovky Lenka Hochová a Kristýna Polehňová letěly do Bruselu.

Článek

Školní časopis Echo Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně sbírá jedno ocenění za druhým. Tím posledním je 3. místo v soutěži o Nejinspirativnější středoškolský časopis

Redakce školního časopisu dostala za odměnu studijní cestu do Evropského parlamentu v Bruselu. Členy redakce jsou studenti všech ročníků a napříč všemi obory, jak technickými, tak i uměleckými. Pracují pod vedením Mgr. Ludmily Kosíkové, mladé angličtinářky hodonínské střední školy.

„Tuto cestu věnovala našim nadaným mladým redaktorům Informační kancelář Evropského parlamentu v Praze. Redakce školního časopisu Echo měla k dispozici dvě místa, které bez váhání využily Lenka Hochová ze 3. B a Kristýna Polehňová ze 3. C,” uvedla Ludmila Kosíková.

Jednalo se o třídenní cestu. Na programu byla především návštěva Evropského parlamentu a představení služeb pro novináře, které Evropský parlament nabízí. Dále nechybělo setkání se zajímavými lidmi z administrativy Evropského Parlamentu, a také setkání s některými poslanci zvolených za Českou republiku. Nechyběl ani prostor a čas k prohlídce Bruselu. Studentky si cestu rozhodně užily. Jistě už teď mají námět na další reportáž do školního časopisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám