Hlavní obsah

Dva případy podnapilých řidičů řešili o víkendu bílinští strážníci

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří řidiči, přestože velmi dobře vědí, že alkohol za volant nepatří, nedbají na zákazy. Dva případy řidičů, kteří požili větší množství alkoholických nápojů, a přesto řídili vozidlo, řešili v uplynulém víkendu strážníci Městské policie Bílina.

Foto: Městská policie Bílina

Alkoholtester - ilustrační foto

Článek

V prvním případě se jednalo o řidičku, kterou hlídka MP kontrolovala v souvislosti s porušením zákazu vjezdu. Při projednávání podezření z přestupku vyšlo najevo, že si řidička před jízdou notně přihnula, a limonádou to zcela jistě nebylo. Orientační dechová zkouška prokázala 1,9 promile alkoholu, opakovaná zkouška pak ukázala hodnotu přes 2 promile.

Jak uvedl jeden z přítomných strážníků, bylo jednání řidičky nepochopitelné i v tom, že musela vědět, že v místě, kudy jela, je zvýšený počet strážníků, neboť byla kontrolována v prostoru Kyselky, kde v tu dobu probíhal rockový koncert, který předtím sama navštívila.

Druhý řidič na sebe upozornil strážníky sám. Přestože byla hluboká noc, měl na vozidle rozsvícena pouze světla do mlhy. Navíc jel uprostřed sídliště rychlostí, která povolenou padesátku vysoce překračovala.

Strážníci zpočátku chtěli řidiče pouze upozornit na nedostatečné osvětlení vozidla. To však pouze do okamžiku, než řidič promluvil. U tohoto hříšníka ukázal alkotest hodnotu 1,45 promile alkoholu.

Oba případy budou mít s největší pravděpodobností soudní dohru. Řidičce i řidiči hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám