Hlavní obsah

Dva mrtví po požáru bytu v Novém Jičíně

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce po 21. hodině obdrželo 21. listopadu krajské středisko hasičů informaci o požáru v 9. patře výškového obytného domu v Novém Jičíně. Na místo vyrazily dvě jednotky hasičů z Nového a Starého Jičína.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v obývacím pokoji bytu v 9. patře domu. Při hašení hasiči nalezli dva muže v bezvědomí. Přivolaní záchranáři však již nedokázali ani jednomu z nich pomoci.

"První z nich utrpěl rozsáhlé popáleniny na většině povrchu těla a zemřel ještě před příjezdem záchranné služby. Druhý z postižených byl popálen na hlavě a trupu a pravděpodobně se udusil zplodinami hoření. I v jeho případě mohl zasahující lékař pouze konstatovat smrt," sdělil PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Hasiči dostali požár pod kontrolu již za pět minut, dohašování jim zabralo další hodinu a půl. "Předběžná škoda na bytě byla odhadnuta na 200 tisíc korun, přitom hasiči svým zásahem uchránili hodnoty za milion korun," řekl k případu por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí moravskoslezských profesionálních hasičů.

Příčinou požáru a úmrtí obou mužů se zabývá policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám