Hlavní obsah

Dva dobrodruzi odstartují na skútrech cestu přes jedenáct států už příští týden z Rožnova

Novinky, Zdenka Vaníčková

Příští pátek 31. 7. 2015 se přijdou rodiny, přátelé a fanoušci rozloučit se dvěma dobrodruhy, kteří se kvůli jedné sázce o malé pivo vyhecovali natolik, že odjíždějí na malých skútrech na měsíční jedenáct tisíc kilometrů dlouhou cestu přes jedenáct států k Aralskému jezeru a zpět.

Foto: Hynek Přidal (Scootland.cz)

Oba dobrodruzi v pátek 31. 7. 2015 vyrážejí na dlouhou cestu na malých skútrech. Kdo vyhraje malé pivo?

Článek

Rožnovák Radek Rebroš a Brňák Hynek Přidal jsou dva kamarádi a nadšenci do všeho, co se týká skútrů. Stalo se jednou u piva, že se tihle dva vsadili, že dojedou k Aralskému jezeru a zpět na malých skútrech Honda SH 150. Zamávat jim nebo se připojit k jejich cestě alespoň ze začátku můžou všichni ve 14:30 v Kavárničce Mai Café v Rožnově pod Radhoštěm, odkud kluci vyjíždějí směrem na slovenský Scooter Camp Hronec. V sobotu 1. 8. tady oficiálně odstartuje jejich měsíční dobrodružství.

"Zajet se na skútru podívat na vysychající Aralské jezero byl vždycky můj sen. Radek se toho chytil, ale moc mi nevěří, že to skútry vydrží. Tak jsme se vsadili o malé pivo. Nebojím se, že nevyhraju," těší se Hynek Přidal. "Bereme s sebou fakt minimum věcí, je s tím spousta zařizování, a ne že bych se trochu nebál, ale těším se. Měsíc na skútru poznávat nové cesty, krajiny, lidi a zvyky, to bude zážitek na celý život," dodává Radek Rebroš.

Hynek je nadšencem do skútrů už dlouhé roky a v Brně vlastní skútr servis. Oba stroje pořídili za 40 tisíc korun a v servisu je dali "do kupy".

"Máme schválně stejné typy, protože s sebou bereme jen jedny náhradní díly. Když se něco porouchá oběma, musíme improvizovat," nebojí se Hynek. "Chceme sami sobě i ostatním ukázat, že ke splnění cestovatelského snu není třeba zase takový rozpočet, jak by se mohlo zdát a také, že i malý skútr dokáže slušně nahradit velkou cestovní motorku, pokud se k tomu přidá porce nadšení a dobré vůle," doplňuje Radek Rebroš.

Celou jejich cestu můžou jejich fanoušci sledovat na Facebookových stránkách, blogu nebo webu Skútrcesta.cz.   

Reklama

Výběr článků

Načítám