Hlavní obsah

Dva čeští tenoři zazpívají pro zámek Chudenice

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Starý czerninský zámek v Chudenicích rozezní v sobotu 7. září operní, operetní a lidové melodie v podání dvou českých tenorů Rostislava Chrousta a Milana Suleje. Ti svým koncertem, na kterém vystoupí bez nároku na honorář, podpoří zámek v Chudenicích na Klatovsku.

Foto: ilustrační foto z archivu Milana Suleje

Dva tenoři zazpívají pro zámek Chudenice

Článek

„Je to nádherný zámek s dlouhou historií, a tak jsme se rozhodli, že ho podpoříme svým koncertem a vybrané vstupné přenecháme právě správě zámku. Ať vybrané penízky použijí na opravy a údržbu,” uvedl jeden z účinkujících Milan Sulej.

Oba zpěváci Chudenicko a tamní památky dobře znají a jsou jim velice blízké. „Často sem jezdíme za odpočinkem a relaxací do Americké zahrady, na Bolfánek a nebo se jen tak procházet. Známe se také léta s panem kastelánem, a tak jsme ho letos v červnu oslovili s naším nápadem. Slovo dalo slovo a koncert byl na světě. Teď bude záležet hlavně na veřejnosti, zda na náš koncert lidé přijdou a přispějí dobrovolným vstupným na pomoc zámku,” řekl tenorista Rostislav Chroust. Oba umělci si na starém czerninském zámku zazpívají úplně poprvé.

Milan Sulej a Rostislav Chroust jsou operní pěvci, tenoristé. Milan Sulej (*12. 3. 1975 v Karlových Varech) byl dokonce finálovým hostem X Factoru a v roce 2010 se stal superfinalistou československé televizní soutěže Talentmania, kde se proslavil zejména tím, že zazpíval árii Nessun dorma z opery Giacoma Pucciniho Turandot. Milan Sulej se specializuje na opery Verdiho a Pucciniho. Spolupracuje se spolkem Charita dětem.

„Jsem velice rád, že se oba pěvci rozhodli pomoci našemu zámku a že zde uskuteční svůj koncert. Moc bych chtěl poprosit všechny ty, kteří mají rádi zámek v Chudenicích a jeho aktivity, aby přišli. Koncert začne 7. září v 19 hodin ve velké zámecké jídelně, dodal pověřený správce zámku Ludvík Pouza.

Kapacita míst na koncert je omezena, rezervace vstupenek pouze na telefonu 724 007 576. Vstupné dobrovolné. 

Reklama

Výběr článků

Načítám