Hlavní obsah

Důchodci z Bohumína budou soutěžit na seniorských hrách

Novinky, Lucie Balcarová

Populární seniorské hry jsou po roce opět tady. Třináctý ročník soutěže, která boduje u dříve narozených, odstartuje v sobotu 19. října od 8:30 hodin v areálu ZŠ Čs. armády v centru Bohumína. Starší ročníky Bohumíňáků budou zápolit ve sportovních i vědomostně dovednostních disciplínách.

Foto: Pavel Čempěl

Bohumínské seniorské hry prověří soutěžící v různých dovednostních i sportovních disciplínách.

Článek

Na devět přihlášených družstev čeká hned čtrnáct disciplín.

„Letos jsme na venkovním atletickém oválu připravili sedm sportovních stanovišť. Senioři se například utkají v nordic walkingu, budou házet míčem do fotbalové branky nebo skákat z místa do dálky. Čeká je také slalom s invalidním vozíkem, discgolf nebo sprint na 40 metrů,“ prozradila Jindřiška Kučová z pořádajícího bohumínského Centra sociálních služeb.

Šikovnost dědečků i babiček prověří i další soutěžní úkoly. Při nich na ně čeká knoflíková hra, třídění víček, kelímková pyramida, navazování mašlí na smeták nebo předávání zprávy. Podobně jako v minulých ročnících se bude hledat i nejlepší kuchařka. I letos se uskuteční klání o nejlepší moučník. To se těší velké oblibě jak u poroty, tak u soutěžících. O nejlepších kuchařkách bude rozhodovat nejen vzhled či chuť dezertu, ale i jeho množství.

„Do soutěže máme v tuto chvíli přihlášeno 12 soutěžících. Nikdy ale nevíme, kolik kousků se nám nakonec sejde. Někteří se dopředu raději nehlásí, kdyby se jim náhodou jejich výtvor nepovedl,“ řekla Petra Chalupová, ředitelka bohumínského Centra sociálních služeb.

Součástí letošních her bude také „koutek zdraví“, o který se postarají zdravotníci z Bohumínské městské nemocnice. Soutěžící i jejich fanoušci si budou moci v průběhu soutěžního dopoledne nechat změřit tlak nebo cukr v krvi. Vyhlášení výsledků a gratulace vítězům propuknou krátce před polednem, a to o půl dvanácté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám