Hlavní obsah

Druhý nejlepší školní web v ČR mají studenti z Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška získala v soutěži sCOOL WEB 2017 2. místo od odborné poroty a 3. místo v hlasování veřejnosti.

Foto: Jana Melicharová

Diplom za 2. místo v soutěži o nejlepší studentský web

Článek

Cílem soutěže sCOOL web je pomoci školám s tvorbou moderních a aktuálních webových stránek, pomocí kterých se tak otevírají veřejnosti. Letošní již 3. ročník byl zaměřený na školní informační systémy a jejich využívání a propojení s prezentací školy. Hodnotilo se také technické řešení i design webových stránek a hlavně obsah stránek, který školu právě veřejnosti otevírá.

Přihlášené školy jsou pak rozděleny do tří kategorií.  První dvě kategorie zahrnovaly základní školy, třetí pak školy střední. A právě sem se přihlásila Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky.

„Do soutěže jsme se přihlásili sami na základě emailu, který nám přišel od sCOOL WEBU. Podmínkou bylo, že jsme se museli přihlásit sami, nesměl nás nikdo nominovat. Do soutěže jsme museli dodat i jednoho hodnotitele, který měl v prvním kole soutěže za úkol podle soutěžních kritérií ohodnotit weby tří dalších škol. Pak už jsme čekali, jestli postoupíme do finále. A podařilo se! Postoupili jsme mezi 11 finalistů. Zde pak stránky visely tři týdny na webu soutěže, kde probíhalo on-line hlasování o Cenu veřejnosti. Mezitím už se rozhodovalo o vítězi celé soutěže, kterého vybírala sedmičlenná odborná porota podle zveřejněných kritérií. Pro samotné výsledky jsme si pak jeli 1. června do Prahy, kde ve velkém sále Nové radnice Magistrátu hlavního města Prahy probíhala odborná konference zakončená vyhlášením vítězů. A nám se podařilo opravdu zabodovat. V hlavní soutěži o Cenu odborné poroty sCOOL WEBU jsme obsadili úžasné 2. místo a v Ceně veřejnosti sCOOL WEBU pak krásné 3. místo… Náš web se opravdu líbí!“ pochlubil se ředitel školy Ing. Vladimír Voborník.

Vladimír Voborník ještě skromně dodal, že si také velmi považuje ohodnocení „rozhodně nejlepší“, kterým ohodnotil dobrušský školní web Jan Řezáč, který je označován za špičku českého webdesignu a který na konferenci srovnával weby finalistů soutěže z pohledu podpory značky školy prostřednictvím webu.

Současná verze tak úspěšného webu byla navržena tak, aby se dala v dalších letech dále rozšiřovat o nové a nové funkce.

Mottem školy se totiž stalo, že škola, která vyučuje obor Informační technologie má mít kvalitní webové stránky, které by ji nejen zdobily, ale byly zároveň její vizitkou.

„Závěrem bych chtěl ještě poděkovat firmě Amporis, která nám pomohla se zpracováním celého návrhu webu a s jeho technickou realizací. A nesmím zapomenout na Tomáše Jeřábka z neoBRANDU, který dal našemu webu kompletní grafickou podobu“, už jenom doplnil V. Voborník ze SŠ – PVC z Dobrušky.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám