Hlavní obsah

Druhé kolo cyklotrialových her mládeže míří na Pilskou nádrž

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé z AMK Hamry nad Sázavou zahájili přípravu soutěžních úseků pro další díl Cyklotrialových her mládeže, které se konají v sobotu 17. května od 13 hodin v rekreační zóně na Pilské nádrži u Žďáru nad Sázavou.

Foto: Radek Janka

Martin Štěpánek, AMK Hamry

Článek

Zatímco biketrial preferuje přirozené lokality a snaží se zavést jezdce na zajímavá místa ve volné přírodě, cyklotrial jde opačným směrem: sport míří vstříc divákům, do měst a do sportovních areálů.

Na Pilské nádrži bude připraveno pět kontrolních úseků, ve třech kolech na nich budou o medaile bojovat jezdci v šesti kategoriích. Nejmladší promesa je určena pro děti do osmi let, po dvouletých intervalech následují kategorie poussin, benjamin, minime a nejstarší mládežnická kategorie cadet. Dívky jedou samostatně pod názvem girls.

Jedním z hlavních cílů Cyklotrialových her je přiblížit tento sport novým zájemcům, připraveny proto budou i ukázky trialu v podání zkušených jezdců a zájemci o vyzkoušení mohou zkusit trať pro příchozí.

První kolo seriálu se konalo na konci dubna v Olomouci, po žďárské soutěži bude následovat na konci června závod v Říčanech u Prahy. Ten je spojený s mistrovstvím republiky. Celý seriál vyvrcholí v říjnu v Havířově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám