Hlavní obsah

Dostálovy dny: kongres urgentní medicíny opět v Ostravě

Novinky, Jakub Romba

Od úterý do čtvrtka probíhá tradičně v Ostravě prestižní kongres Dostálovy dny, 22. ročník vzdělávací akce pro odborníky urgentní medicíny. Tu pořádá Česká lékařská společnost J. E. Purkyně, Společnost urgentní medicíny a medicíny katastrof ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Moravskoslezského kraje.

Foto: Zdravotnická záchranná služba MS kraje
Článek

Místem konání této významné akce se stal Clairon Congress hotel Ostrava, do něhož se sjelo 450 účastníků z řad lékařů ZZS a nemocnic, zdravotnických záchranářů a mediků. 

„Dostálovy dny přinášejí odborníkům z oblasti přednemocniční neodkladné péče možnost dozvědět se novinky v oboru, přinášejí však i vzájemnou výměnu zkušeností a odbornou diskusi,” uvedl mluvčí Moravskoslezských záchranářů PhDr. Lukáš Humpl.

Mezi témata kongresu letos patří kardiopulmonální resuscitace, tedy pomoc pacientům s náhlou srdeční zástavou. Dále se účastníci dozvědí nové poznatky v péči o pacienty s poraněním mozku, mnohočetným zraněními, popáleninami. Nebudou chybět ani témata mozkových příhod, tonutí, porodů.

„Mimo hlavní přednáškový sál jsou pak připraveny workshopy na téma intraoseálního přístupu a činnosti týmu na místě hromadného výskytu zraněných. Paralelně probíhají pracovní jednání Odborné společnosti 

urgentní medicíny, sekce medicíny katastrof, či České resuscitační rady,” dodal mluvčí Humpl.

Předány budou rovněž Ceny Asociace ZZS za rok 2015, a to pracovníkům z jednotlivých krajů za jejich pracovní přínos na poli záchranné služby a přednemocniční neodkladné péče.

Kongresu se účastní mnoho známých osobností urgentní medicíny. Pro příklad lze uvést MUDr. Romana Gřegoře (ZZS MSK), dále MUDr. Ondřeje Fraňka (ZZS HMP), MUDr. Ilju Deyla (ZZS ÚK) či MUDr. Anatolije Truhláře (ZZS KHK) a mnoho dalších...

Reklama

Výběr článků

Načítám