Hlavní obsah

Domy s historií na fotografiích Josefa Kubíčka jsou k vidění v ostravské Galerii G 

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 7. ledna v 10.30 byla v Galerii G Charitního střediska Gabriel v Ostravě-Zábřehu slavnostní vernisáží otevřena výstava fotografií amatérského fotografa Josefa Kubíčka pod názvem Domy s historií. Vernisáž uvedla galeristka Hana Papežová.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava, Galerie G 7.1.2016 : Josef Kubíček Domy s historií.

Článek

O autorovi informoval RNDr. Jiří Bárta, člen výboru Univerzitního klubu seniorů při Ostravské univerzitě v Ostravě.

Josef Kubíček se narodil v roce 1946 v Horních Studénkách v okrese Šumperk. Po studiu a maturitě na Střední průmyslové škole železniční nastoupil na umístěnku k ČD do Dílen pro opravu kolejových vozidel do technické funkce. Po odchodu do důchodu se intenzivně věnuje fotografování, jehož kouzlu propadl již ve studentských letech.

„První fotografie pořizované hlavně v Ostravě a jejím okolí jsem umisťoval do fotogalerií na stránkách Seniortip.cz, pak později na Rajče.idnes.cz, Kubikum.sk, Predajdielo.sk, Photoextract.com, Megapixel.cz a další. Velkým přínosem pro mé fotografie jsou právě poslední tři galerie, ve kterých jsou zaslané snímky hodnoceny nejen amatéry, ale i profesionály, jejichž rady jsou poučné pro další zlepšování v tomto oboru,” řekl Josef Kubíček o své fotografické činnosti.

Výstava Josefa Kubíčka Domy s historií probíhá v Charitním středisku Gabriel - komunitního centra pro seniory v Ostravě - Zábřehu v Čujkovově ulici u zastávky autobusů č. 27, 31, 41, 48, 77, 96.

Posláním Charitního střediska Gabriel je prostřednictvím sociálně aktivizačních služeb přispět ke snížení osamělosti, k utváření pocitu užitečnosti, bezpečnosti, k navozování nových sociálních vazeb a k udržování  soběstačnosti a samostatnosti.

Jednou z aktivit je právě Galerie G, kterou řídí galeristka Hana Papežová. Připravuje besedy a semináře, seznamuje okolí s výtvarnými umělci a fotografy a zve na besedy čelné představitele společenského, uměleckého a sportovního života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám