Hlavní obsah

Dobruška ocenila nejlepší sportovce, byl mezi nimi i čtyřnásobný mistr světa v jízdě na skibobech

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobruška ocenila nejlepší sportovce, sportovní kolektivy a trenéry loňského roku. Slavnostní vyhodnocení se uskutečnilo 26. ledna v malém sále Společenského centra.

Foto: Pavel Štěpán

Čtyřnásobný mistr světa v jízdě na skibobech Martin Pago (kategorie mladší žáci) se zařadil mezi nejúspěšnější sportovce Dobrušky roku 2014.

Článek

Patnáct jednotlivců, čtyři kolektivy a sedm trenérů převzalo z rukou starosty města Petra Tojnara finanční odměnu a diplom. Zvláštní cenu města, kterou byla výpravná publikace Dobrušsko stopami minulosti, pak obdrželi čtyři další trenéři a funkcionáři. Pořadí oceněných nebylo přitom stanoveno.  

Pokud je však možné srovnávat výsledky v různých sportovních odvětvích, kolektivních a individuálních sportech alespoň co do počtu a lesku medailí, lze konstatovat, že nejúspěšnějším sportovcem Dobrušky roku 2014 byl skibobista Martin Pago, který se v rakouském Spital am Semmering stal čtyřnásobným světovým šampiónem v kategorii mladších žáků.       

Mezi oceněnými nechyběli ovšem ani atleti, kuželkáři, orientační běžci, duatlonisté, národní házenkáři, moderní gymnastky, vodáci a v neposlední řadě ani fotbalisté a jeden krasobruslař, kteří přivezli do Dobrušky medaile a poháry z mezinárodních mistrovství, velkých cen, mistrovství České republiky nebo třeba zvítězili v soutěžích na úrovni kraje.   

Nejlepší sportovci Dobrušky 2014

Kategorie jednotlivců: Tomáš Kupka (krasobruslení), Vladimír Gütler (kuželky), Petra Laštovičková (národní házená), Kateřina Hlávková (atletika), Tereza Sýkorová (moderní gymnastika), Tomáš Leštínský a Jana Peterová (orientační běh), Jonáš Chudý a Aleš Černý (duatlon), Martin  Pago, Dominik Harnach, Kristýna Harnachová, Martin Tribula, Jana Trunečková, Bohumil Flegl (skiboby)   

Kategorie kolektivů: "A" družstvo žen (národní házená), družstvo juniorů (vodácký sport), veteránská sprintová štafeta (orientační běh), družstvo starších žáků (fotbal)  

Kategorie trenérů: Božena Laštovičková a Jiří Sychrovský (národní házená), Emil Palguta (atletika), Lenka Faitová (moderní gymnastika), Miroslav Horák a Zdeněk Filip (fotbal), Jitka Müllerová (vodácký sport)  

Zvláštní cena: Jiří Bednář (národní házená), Jaroslav Černý (kuželky), Pavel Krahulec (fotbal), Karel Baláček (skiboby)  

Město Dobruška chce sport a sportovce podporovat i v budoucnu a to podle slov starosty především vytvářením co nejlepších podmínek pro sportování.

„Převzali jsme do výpůjčky a provozujeme i za cenu nemalých nákladů budovu sokolovny. Městský stadion chceme více otevřít co nejširší veřejnosti, aby zde mohli sportovat všichni, kdo chtějí a mají zájem. Sportování slouží i další městské zařízení, krytý bazén s letním koupalištěm, saunou a dalšími doprovodnými sportovními a zdravotními aktivitami,” řekl během slavnostního aktu Petr Tojnar a dále zdůraznil: „Letos chceme připravit všechno potřebné pro výstavbu nové sportovní haly u Základní školy v Pulické ulici.”

Hala, která svými parametry bude naplňovat požadavky na provozování soutěžních utkání v řadě kolektivních sálových sportů, by po dokončení měla sloužit nejen školnímu tělocviku, ale také mnoha dobrušským sportovním oddílům.    

Reklama

Výběr článků

Načítám