Hlavní obsah

Dobrovolníci v Raspenavě připravují stovky balíčků

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolníci, kteří působí v krizovém štábu v Raspenavě na Frýdlantsku, připraví denně pro místní obyvatele stovky balíčků. Povodeň zde zasáhla takřka všechny z téměř tří tisíc obyvatel. Ti dostávají v rámci pomoci mycí prostředky a další uklízecí prostředky, které jim pomáhají s úklidem.

Článek

„Balíme prakticky všechno, dáváme tam kýble, hadry, savo a další mycí prostředky ale třeba také toaletní papír anebo dámské vložky,“ vyprávěl mi student liberecké Technické univerzity Filip Pokorný, který bydlí v nedalekém Frýdlantu. Společně s několika dívkami, které pracují v jablonecké společnosti Jablocom, zde denně připraví stovky takových pytlů.

„Náš šéf nám dal volno a poslal nás pomáhat sem do Raspenavy. Učíme se mezi lidmi rozlišovat, kdo toho kolik potřebuje, protože sem chodí i tací, kteří třeba ani nejsou místní,“ podotkla dívka jménem Petra. Její kolegyně přitakaly a shodly se na tom, že jde o neocenitelnou zkušenost.

Reklama

Výběr článků

Načítám