Hlavní obsah

Do Volyně zavítají pološílení rakouští Sax & Crime

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné obavy, doktora Chocholouška nebude zapotřebí, neboť se jedná o vystoupení crazy-funk-jazzového dua s kabaretními prvky, a vzhledem k rakouskému původu budou songy interpretovány v němčině.

Foto: archiv kapely - pro média
Článek

Jednou ze zastávek českého předjarního turné mini kapely Sax & Crime bude v neděli 7. dubna tvrz ve Volyni, tedy koncertní prostor Městského muzea Volyně.

Dvojice muzikantů Harald Kräuter, zpívající hráč na saxofon a kytarista Thomas Vigl (dorazí v těsných kožených kalhotách?) dokáží, že k šlapajícímu funky není za každou cenu nutná nadupaná rytmika a hutná dechová sekce – ostatně předskakovali ve své domovině i legendárnímu Maceo Parkerovi. Hrají spolu již čtvrt století, širší veřejnosti se zapsali do povědomí v kapele Tres Hombres. 

Svůj styl dnes definují také jako funky cabaret rock. Znalci němčiny budou mít možnost probrat se filosofií jejich textů – od písní Život je šťastný po Smetí je láska nebo Čas je život, ostatním postačí energie a humor jejich produkce, rozhodně se nebude jednat o těžce dekadentní polohy rozpolcenosti duše. Rakouským folklorem tepaní lingvisté pak jistě ocení lahůdky přednesené ve vorarlberském dialektu. 

Koncert začíná ve 20 hodin, pořádá Městské muzeum Volyně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám