Hlavní obsah

Do Valtic se o víkednu sjedou motorkáři na Memoriál Jána Vychodila

Novinky, Jitka Sobotková

Poslední srpnový víkend se na jih Moravy sjedou motorkáři, aby společně zavzpomínali na svého kamaráda a kolegu Jána Vychodila.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Druhý ročník Memoriálu Jána Vychodila – „motosraz Valtice 2013“ se bude konat  30. 8. – 1. 9. na Pančavě ve Valticích.

„Na sraz, který je věnován mému zesnulému bratrovi, jsme pozvali motorkáře z celé České republiky i ze Slovenska,“ řekla Paulína Hažmuková.

Nablýskané stroje se budou do Valtic sjíždět už v pátek, akce pak vyvrcholí v sobotu ve 14 hodin slavnostní vyjížďkou do okolí. „Spanilá jízda povede krajinou pod Pálavskými kopci a kolem Mušovských jezer, kde to měl můj bratr tak rád, a bude zakončena na čestném nádvoří valtického zámku,“ upřesnila Paulína Hažmuková.

Ján Vychodil byl motorkářem tělem i duší. Tragicky na svém stroji zahynul 25. září 2007. "Byl to fantastický člověk, nikdy nemluvil do větru, nejlepší brácha na světě a výborný kamarád," řekla Pavlína Hažmuková.

Na sobotním večerním programu v Pančavě budou od 17 hodin hrát moravské rockové kapely: Irnis, Mrs. Hill Wild Eggs, Do zdi a Tyršova společnost. Kapela Irnis věnovala svou novou píseň „Nad zemí“, která se natáčela mj. také v mikulovském lomu, památce zesnulého Jána Vychodila.

Reklama

Výběr článků

Načítám