Hlavní obsah

Do tuzemských kin vstupuje nový český psychothriller Isabel

Novinky, Robert Rohál

Ve čtvrtek 9. května bude mít v českých kinech premiéru nový celovečerní snímek Isabel, který zlákal ke spolupráci řadu osobností ostravské kulturní scény.

Foto: Foto Pegasfilm

Hlavní roli ve filmu Isabel vytvořila mladá herečka Petra Lorencová.

Článek

Film vypráví příběh začínající novinářky, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem, ale brzy musí bojovat o vlastní život.

Originální projekt oslovil i úspěšnou slovenskou zpěvačku a skladatelku Katarínu Knechtovou.

„Napsat píseň k filmu Isabel bylo spontánní rozhodnutí, na spolupráci jsem kývla okamžitě poté, co mi tvůrci projekt představili. Miluju takové výzvy a nabídky si velmi vážím, protože vítám nové zkušenosti a zároveň je to pro mě způsob, jak přistupovat k tvorbě trochu jinak. V tomto období se mi nemohlo nic lepšího stát, protože jsem vypustila ventil nových nápadů a Isabel je píseň, která se opravdu podařila a já jsem na ni velmi pyšná,“ uvedla skladatelka, která v minulosti zkomponovala titulní píseň k velkofilmu Juraje Jakubiska Bathory.

Za nízkorozpočtovým filmem, kterým se prolíná i upírské téma, stojí nadějný režisérský tandem Lukáš Melník a Marcel Škrkoň. Jedním z hlavních cílů tvůrců bylo vytvoření profesionálního filmového díla v prostředí originálních ostravských kulis.

Záměr zaujal i ostravského písničkáře Jaromíra Nohavicu, a to natolik, že se rozhodl film podpořit přijetím malé herecké role. Proč? „BO!!! A za tím tři vykřičníky: první vykřičník bo mládí, druhý bo nadšenci a třetí bo za svoje," vysvětlil rázovitě po ostravsku Jaromír Nohavica.

Film Isabel, který vznikl v produkci Pegasfilmu a Lukáše Melníka, bez nároků na honorář podpořila také celá řada hereckých osobností. V hlavních rolích se představí Petra Lorencová, Lukáš Melník, Renáta Klemensová, Sylvie Krupanská, Robert Urban, František Strnad a další. Ve filmu si zahráli i držitelé Ceny Thálie Norbert Lichý a Tereza Dočkalová či Ruda z Ostravy.

Na přípravách filmu se podílelo také město Ostrava prostřednictvím dlouhodobého projektu FILM OSTRAVA!!! Regionální kancelář, fungující podle zahraničních vzorů, nabízí filmařům kromě obhlídek lokací i logistickou podporu natáčení. Ostravu coby atraktivní a vstřícný region pro filmaře potvrzuje i fakt, že město figuruje v oficiálním seznamu doporučených lokací CFC.    

Reklama

Výběr článků

Načítám