Hlavní obsah

Do Priessnitzových lázní se snesou parašutisté

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouměsíční oddych od školních povinností se chýlí ke konci a myšlenky školáků sem tam zabloudí ke školním lavicím s přáním, aby slunečné léto ještě neskončilo. Proto Priessnitzovy léčebné lázně připravily nejen pro ně den plný zábavy, jehož součástí je seskok parašutistů nebo pomoc školačce Anetce.

Foto: David Migal
Článek

Zábavný den příznačně nazvaný Prázdniny nekončí s podtitulem Pomáhejme, když můžeme připadl skutečně na poslední srpnový den, sobotu 31. 8. Protože dobrá nálada souvisí s pohybem na čerstvém vzduchu, už od rána areál Priessnitzových lázní zaplaví usměvavé tváře všech přítomných. Ti nejmenší se mohou například těšit na veselé klauny Bublipuky, velké holky a kluci zase na dovádění v hasičské pěně.

Přáli byste si prožít ještě aktivnější den? Není nic jednoduššího! Budete se moci projet na koni a otestovat tak správné držení těla, projít se po lázních s nordic walking holemi v lázeňském tempu nebo tempu našeho kondičního instruktora, nebo vyzkoušet letošní novinku lázní – projížďku na segwayi. Ovšem také byste neměli zapomenout vytvořit si soutěžní tým pro rodinnou soutěž o zajímavé ceny.

Celý den bude také ve znamení pomoci jedné usměvavé devítileté školačce. Anetka kvůli syndromu extrémně krátkého střeva musí být osmnáct hodin denně napojena na umělé parenterální výživě, která jí neumožňuje takový život jako jiným dětem.

„O životním příběhu malé Anetky jsme se dozvěděli na jaře díky redaktorům České televize a vlastně spontánně jsme začali přemýšlet, jak alespoň trochu pomoci. Vždyť mimo jiné naše lázně patří k významným dětským léčebným zařízením v České republice,“ vysvětlil Mgr. Tomáš Rak, obchodní ředitel Priessnitzových léčebných lázní.

Ve spolupráci s Českou televizí se tak Priessnitzovy léčebné lázně rozhodly Anetce věnovat třítýdenní lázeňský pobyt, v jehož termínu se uskuteční akce Prázdniny nekončí.

Součástí programu bude ovšem také slavnostní otevření lázeňské promenády před sanatoriem Priessnitz a přírodního inhalatoria, které připomíná bylinkové zahrady starých zámeckých zahrad. Nebo si budete moci prohlédnout nově otevřené Centrum rodinné lázeňské turistiky, jehož provoz byl zahájen na začátku července. A zapomenout byste neměli ani na další dvě perličky posledního prázdninového dne v lázních! Odpolední seskok parašutistů a večerní ohňovou show v podání party Postrpoi.  

Více na www.priessnitz.cz nebo na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám