Hlavní obsah

Do Písku dorazí v závěru pracovního týdne Čechomor

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak jistě znalí tuzemského hudebního dění vědí, nejedná se o středověkou epidemii, jež skolí královské město nad Otavou nezvratnou smrtonosnou zkázou, ale o léta uznávanou kapelu, interpretující lidové písně českých a moravských luhů a hájů v moderním hávu.

Foto: archiv

Článek

Kdysi Českomoravská nezávislá hudební společnost, později bez přídomku „nezávislá“ toliko Českomoravská hudební společnost, následně z Českomoravské (nikoliv stavební či jiné spořitelny, leč hudební společnosti) v důsledku postupujícího krácení názvu vzniklo současné pojmenování Čechomor.

Doménou této party je přednes moravských i českých písní z lidové tvůrčí dílny, obohacené i interpretační dovednosti a moderní aranžmá v kapele působících muzikantů.

O tom, že se vzhledem k lidovému materiálu nejedná o nějaké „kotlíkáře“ svědčí i účast takových světových hudebních veličin na nahrávkách i některých koncertech, jako je například baskytarista Tony Levin (King Krimson, Peter Gabriel, Liquid Tension Experiment, John Lennon, Alice Cooper…), nebo kytarista Gerry Leonard (Suzane Vega, David Bowie), japonský skladatel, bubeník na etno buben taiko a hráč na flétnu Joji Hirota, povšimnutelný „fajnšmekrům i z nahrávek s kytaristou Genesis Steve Hackettem. Z domácí scény je známá například především spolupráce s Lenkou Dusilovou, Oldřichem Veselým, Ewou Farnou a dalšími.

Písecký koncert proběhne v pátek 7. dubna v prostorách místního kulturního domu na nábřeží Otavy, začátek koncertu je plánován na 19 hodin. Jedná se navíc o první koncert z letošního turné Kooperativa tour 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám