Hlavní obsah

Do dobrušské knihovny přijede besedovat novinář a spisovatel Martin Moravec

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklus oblíbených besed v městské knihovně v Dobrušce pokračuje v úterý 25. září. Tentokrát se představí další zajímavá osobnost s vazbou na region Podorlicka - novinář a spisovatel Martin Moravec, pocházející z nedaleké obce Bolehošť.

Foto: Martin Moravec (archiv)

Na příští z oblíbených besed v městské knihovně v Dobrušce se v úterý 25. září v 18 hodin představí novinář a spisovatel Martin Moravec.

Článek

Martin Moravec, novinář a vedoucí magazínu Dnes, autor sportovních reportáží si Dobrušku jistě pamatuje z dob studií na místním gymnáziu. 

Novinařina ho lákala od školy. Už ve svých šestnácti letech zaklepal na dveře redakce tehdejších Orlických novin v Rychnově nad Kněžnou a vzápětí začal novinářskou kariéru. Uvedl se referáty z okresního přeboru fotbalu, protože ho (a hlavně jeho tatínka) mrzelo, že sám fotbal nikdy nehrál.

Poté vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově a přitom docházel do redakce MF DNES. Začínal jako sportovní elév – na velké čtvrtky po každém kole fotbalové ligy zapisoval, kolik který hráč dostal žlutých nebo červených karet. Postupně začal psát hlavně o tenise a objel všechny grandslamové turnaje.

V roce 2003 přešel do čtvrtečního Magazínu DNES, který od roku 2006 téměř nepřetržitě řídí. Od té doby píše každý týden sloupky, z nichž 250 vybral do knihy Enter, mami! (2016). Je spoluautorem knih o reprezentantovi v badmintonu Petru Koukalovi a biatlonistce Gabriele Koukalové.

Kromě novinářské práce působí jako pedagog. Také natočil několik dílů dokumentu 13. komnata, moderuje akce a komentoval i tenis na Eurosportu.  

Setkání s Martinem Moravce v dobrušské knihovně začíná v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám