Hlavní obsah

Do bývalých vojenských újezdů Brdy a Ralsko s novou mapovou mobilní aplikací

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý vojenský újezd Brdy se stále více otevírá turistickým aktivitám, vše ale v rámci přísnějšího režimu. Jsou otevřené cyklo i pěší stezky, k navigaci na jejich trasách připravily Vojenské statky a lesy (VLS) mapovou aplikaci. Týká se i prostoru Ralska.

Foto: Vratislav Konečný

Brdy byly po desítky let vojenskou střelnicí, záběr ze cvičení raketometů.

Článek

Vše je zmapováno

„Vedle turistických cyklotras, zajímavých cílů a odstavných parkovišť, tipů na výlet a dalších běžných funkcí navigační systém obsahuje síť tzv. „rescue pointů“ pro řešení mimořádných událostí, tedy krizový a orientační systém, který využívají světové národní parky, mapuje památné stromy v lokalitách i stromy, které jsou aspiranty na zákonnou ochranu. Součástí aplikace je také encyklopedie vzácných živočišných a rostlinných druhů vyskytujících se v lokalitě, ale třeba také lokace zaniklých obcí a jejich popis,“ informoval mluvčí VLS Jan Sotona.  

Aplikace je k dispozici zdarma a stáhnout ji lze přes www.vls.cz pro operační systémy Android a iOS.

„Budeme každému vděční za případné připomínky a podněty, které lze zasílat na info@vls.cz, a které nám pomohou v rámci pilotního provozu doladit celý navigační systém. Aplikace bude pravidelně aktualizována, což je důležité především u mapy CHKO Brdy, kde síť turistických a cyklistických tras stále vzniká rok po otevření bývalého újezdu,“ dodal Jan Sotona.

Reklama

Výběr článků

Načítám