Hlavní obsah

Dny otevřených dveří a přijímačky nanečisto na hodonínské průmyslovce

Novinky, Jana Slováková

V pátek 27. ledna a v sobotu 28. ledna se konají na SŠPU Hodonín dny otevřených dveří. Průmyslovka v Hodoníně také letos poprvé pořádá pro své uchazeče přijímačky nanečisto. Je to možnost vyzkoušet si atmosféru přijímacích zkoušek předem přímo v prostorách střední školy.

Foto: archiv školy

SŠPU Hodonín otevírá své dveře veřejnosti v pátek 27.1.2017 a v sobotu 28.1.2017

Článek

Máte dítě v deváté třídě a nevíte, jaká střední škola by pro něj byla nejlepší?  Přijďte si prohlédnout hodonínskou průmyslovku za jejího běžného chodu.

Nenechte si ujít Den otevřených dveří hodonínské průmyslovky v Brandlově ulici. Rádi vás tu přivítají, stejně jako každoročně i absolventy, kteří si chtějí prohlédnout místo svého studia a připomenout si svá studentská léta. Budovou budou provádět sami studenti, spatříte zákoutí, která běžný kolemjdoucí nikdy neviděl.

Zeptáte se samotných studentů na jejich studium na škole. Nasajete atmosféru školy přímo na místě. Přisednete si do středoškolských lavic a třeba se i dozvíte něco nového...

Dny otevřených dveří se konají v pátek 27. ledna od 8.00 do 17.00 hodin a v sobotu 28. ledna od 8:00 do 11:00.

Pro přijetí ke studiu na technické obory Stavebnictví a Technické lyceum je podmínkou úspěšné složení centrální přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka. Oba studijní obory jsou čtyřleté, zakončené maturitní zkouškou.

Škola letos pořádá pro uchazeče, kteří podají přihlášku na tuto školu, přijímačky nanečisto. Ty se budou konat letos poprvé a to ve středu 1. února. Jedná se o dva písemné testy z předmětů Matematika a její aplikace (60 min) a Český jazyk a literatura (60 min).

Cílem přijímacích zkoušek nanečisto je, aby si uchazeči vyzkoušeli typy úloh a prošli si atmosférou zkoušek na hodonínské střední škole. Přihlášení uchazečů bude probíhat do 28. ledna pomocí přihlašovacího formuláře na webu školy. Přijímačky mu škola opraví a každý účastník přijímacích zkoušek nanečisto tak zjistí, zda by uspěl. Účast na přijímacích zkouškách nanečisto není zpoplatněna a je zcela dobrovolná. Výsledky se nikam nezapočítávají. 

Reklama

Výběr článků

Načítám