Hlavní obsah

Dny Karviné nabídnou bohaté hudební menu i zábavu pro děti

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvoudenní Dny Karviné letos návštěvníkům opět nabídnou bohatý program jak pro děti, tak pro dospělé. Oslavy města navštíví každoročně tisíce návštěvníků, kde si každý na třech hudebních scénách najde to své. Kromě skvělé muziky je připraven i doprovodný program.

Foto: Milan Haluška
Článek

Veselí vypukne v pátek 14. června v 16 hodin na Masarykově náměstí, kde zahraje kapela Banjo Band Ivana Mládka, slovenská vokální skupina Fragile, Mňága a Ždorp a Petr Kotvald. Na večer je pak připravena diskotéka s laserovou show. Na své si přijdou i návštěvníci Lodiček, kde proběhne koncert kapely Fast Food Orchestra.

Zábava pak bude pokračovat na druhý den, v sobotu 15. června. Hned ráno budou mít ti nejmenší možnost projížďky historickým parním vláčkem, který je vždy největším lákadlem. Vláček z hlavního karvinského nádraží odjíždí v 8.05 a 11.05, jede do Petrovic u Karviné a zpět a na staré nádraží v Karviné-Novém Městě.

O atmosféru ve vlaku se bude opět starat divadelní soubor Balbules, country kapela Šviháci, Western Club Black & Brown a klaunské divadélko MIMO. Po projížďce vlakem už na malé i velké návštěvníky čeká u restaurace Praha spousta her a soutěží.

Na Masarykově náměstí začne program od 14 hodin, kdy se představí Cimbálová muzika Friš, poté zazpívají vítězové pěvecké soutěže Talent 2013, vystoupí taneční škola Nikola's Dance Unico, multižánrová kapela ŠUBA DUBA BAND, Reprezentační orchestr Euroregionu SILESIA, děti pak potěší žonglérská show s názvem Cirkus trochu jinak. Skvělou hudební tečkou za programem na náměstí bude vystoupení Májováku, který v podání velké dechovky zahraje emotivní kantátu Carmina Burana.

Scéna v letním kině ožije od 15 hodin. Zde vystoupí kapela Mandrage, Memphis a Charlie Straight. Alternativní scéna Oáza pak od 15 hodin nabídne finále 18. ročníku soutěžní přehlídky folkových, country a trampských kapel s názvem Moravský vrabec. Ve 20 hodin se pak představí Honza Vančura a skupina Plavci.

Reklama

Výběr článků

Načítám