Hlavní obsah

Dnes a o víkendu se lze se starým elektrem zúčastnit ekologických akcí

Novinky, Jan Marxt

Celou sérii ekologických akcí zorganizoval na dnešek a následující víkend kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů Elektrowin. V pátek dopoledne ji zahájilo soutěžní klání Přelez, přeskoč, recykluj ve Velkém Poříčí v Královéhradeckém kraji.

Foto: Jan Marxt
Článek

Zítra a v neděli na ni naváží další setkání s obyvateli několika regionů. Seriál zábavně naučných akcí se společným názvem Přeskoč, přelez, recykluj, které Elektrowin připravil ve spolupráci s jednotlivými kraji České republiky, odstartoval už v loňském roce.  

Parafráze citátu zakladatele tělovýchovné jednoty Sokol Miroslava Tyrše, který původně zněl „Přelez, přeskoč, ale nepodlez“, je zcela namístě. Speciálně pro potřebu tohoto seriálu akcí Elektrowin připravil jedinečnou atrakci, nafukovací závodní dráhu o rozměrech téměř 12 x 3 metry, kterou návštěvníci akcí v jednotlivých krajích ČR zdolávají na čas. 

V sobotu 21. dubna se uskuteční další z akcí zařazených do seriálu Přelez, přeskoč, recykluj v areálu plzeňského Škodalandu. Bude součástí doprovodného programu Krajského půlmaratonu Plzeňského kraje 2018. 

Ještě delší tradici má v ekologických aktivitách Elektrowinu spolupráce se zoologickými zahradami a zooparky v celé České republice. Každoročně mají obyvatelé měst, kde sídlí, možnost v předem stanovených termínech přinést s sebou při jejich návštěvě staré elektro určené k recyklaci a získat za ně slevu na vstupném.

Loni se tato tradice spojila s novým projektem, který dostal název Nakrmte.cz. V zoologických zahradách jsou postupně rozmisťovány speciální kontejnery na elektroodpad. Když je návštěvníci naplní, obdrží ZOO od Elektrowinu finanční odměnu. Ta pak poslouží k nákupu nejvhodnějšího krmiva pro různá zvířata, jež tyto zahrady chovají. 

V Záchranné stanici Pavlov v Kraji Vysočina byl nyní nově umístěn kontejner, který pomůže nakrmit orla skalního Addyho. Kdo zde odevzdá vysloužilý spotřebič v sobotu 21. dubna mezi 10. a 15. hodinou, získá zdarma dětskou vstupenku platnou v den konání akce. 

Získat dětskou vstupenku za stejných podmínek mohou i návštěvníci Zooparku Chomutov v Ústeckém kraji, kteří se starým spotřebičem dorazí v sobotu mezi 9. - 17. hodinou. 

V neděli 22. dubna pak dostanou šanci přispět zvířatům, životnímu prostředí vůbec a také svému domácímu rozpočtu návštěvníci zoologických zahrad ve Zlíně a v Ústí nad Labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám