Hlavní obsah

Dívku zachránil z hořícího domu o málo starší bratr

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pondělní odpoledne rozhodně dlouho nezapomene jedna zdejší mladá rodina. Oheň, který přeskočil ze sporáku na kuchyňskou linku, zburcoval k činu osmiletého chlapce. Popadl mladší sestru, vynesl ji z domu a utíkal pro pomoc k sousedům. Díky jeho duchapřítomnosti neskončil požár tragédií.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hračky sebou hasiči vozí stále. Při zásazích pomáhají dětem vyrovnat se s nepříjemnými zážitky.V tomto případě vyjádřil plyšák obdiv hasičů.

Článek

„Požár vznikl kvůli obědu, zapomenutému na sporáku. Chlapce zburcoval štiplavý kouř, který zaplnil dům. Po zjištění, že hoří, duchapřítomně vynesl ven zhruba rok a půl starou sestru,“ uvedl mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák. 

Hoch okamžitě požádal o pomoc sousedy, kteří se před příjezdem hasičů postarali o odpojení elektřiny a plynu a pokusili se požár uhasit. Právě díky jejich zásahu se požár dále nerozšířil.

Operační středisko vyslalo k likvidaci ohně jednotku profesionálních hasičů ze stanice Olomouc a dobrovolné hasiče z Náměště nad Hanou. „Dům byl silně zakouřen, museli jsme ho odvětrat pomocí přetlakové ventilace,“ dodal Hošák.

Za svůj hrdinský čin dostal statečný mládenec od hasičů odměnu v podobě plyšové hračky. Největší odměnou mu ale zcela jistě bude už navždy vděčnost rodiny za záchranu nejmladší ratolesti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám