Hlavní obsah

Divadlo Bolka Polívky vstoupilo do nové sezóny s řadou novinek aneb Vlasto, už můžeš!

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Divadlo Bolka Polívky vstoupilo do sezóny již dvacáté šesté. Přinese tři premiéry, atraktivní "hostovačky" a více zajímavých akcí.

Foto: Logo DBP
Článek

Další z autorských projektů Bolka Polívky má pracovní název Klíště a je ve stádiu příprav. B. Polívka s někdejším kolegou z JAMU a z Husy na provázku, kamarádem Jiřím Bartouškou dlouho uvažovali nad společným představením. V této sezóně se uskuteční a již teď nabuzuje divácký zájem. 

Ve spolupráci se společností StageArtCZ se chystá premiéra Horské dráhy, na které se sejdou Milan Kňažko s Evou Novotnou. StageArt se již na prknech divadla B. Polívky nejen zabydlel, ale i získal širokou diváckou oblibu zajímavými inscenacemi plnými napětí. Také Palo Seriš je s Brnem i s DBP těsně spjat. Dobyl si úspěch jako osobitý mim i klaun autorskými představeními. Třetí premiérou bude jeho další autorská klaunérie.

DBP pokračuje v dalších ročnících festivalů Přes čáru a Ženy ženám, připravuje se přehlídka toho nejlepšího z vybraných amatérských scén. Těšit se možno na programovou linii Slovenské úplňky ve spolupráci se slovenským Štúdiem L+S. V inscenacích Malé manželské zločiny, Rybárik královský, Staré dámy a Starí majstri excelují např. E. Vášáryová, Z. Studénková, M. Kňažko či M. Lasica.

Do Londýna vycestuje úspěšná inscenace B. Polívky Šašek a syn, ve které otec vychovává a přes jeho odpor převychovává syna v podání syna Vladimíra. Uvažuje se o dalších výjezdech za hranice. s touto inscenací. Do Londýna pojede i klauniáda pro děti M. Chovance a O. Klíče.

Divadlo chystá opět přitažlivé koncerty s atraktivními hosty a výstavy. Ta současná náleží obrazům známého brněnského výtvarníka Jiřího Elišky. Je toho víc, co by stálo za upozornění. Závěrem zpráva pro diváckou obec velmi příznivá.

Díky podpoře města Brna i sponzorů opět pokročilo v postupně probíhající rekonstrukci a modernizaci. Dokončena byla první fáze modernizace vzduchotechniky a klimatizace. B. Polívka v této souvislosti vzpomenul malíře V. Zábranského, který přišel před lety na úvodní premiéru, pak odmítl více přijít, dokud nedojde k pozitivní změně v temperatuře a dýchatelnosti. B. Polívka se tak obrací skrz média s osobním vzkazem. Takže: Vlasto, už můžeš!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám