Hlavní obsah

Divadelní premiéra Habaďůry už klepe na dveře

Novinky, Jitka Honischová

Příbramské divadlo uvede ve čtvrtek 22. února a v pátek 23. února novou situační komedii Habaďůra.

Foto: Anna Fixová

Habaďůra

Článek

Jak už název napovídá, půjde o velkolepý podfuk. Dosud ukázněný občan Eric Swan našel skulinu v sociálním systému a podvodně vybírá sociální dávky na různé neexistující choroby jeho vymyšlených podnájemníků. Podvodů je už ale tolik, že pochopí, že to, co si vymyslel, už mu přerůstá přes hlavu. Rozhodne se tedy s podváděním skoncovat.

Ovšem to není tak jednoduché. Erikova manželka Linda objeví v jeho skříni dámské prádlo nadměrných velikostí a je odhodlaná situaci řešit s odborníkem. Vtom se dostaví kontrolor ze sociálního úřadu, slečna z pohřebního ústavu a navíc jeden z jeho nájemníků chystá svatbu…

Zkrátka na obzoru je hned několik katastrof! Co myslíte, ustojí to Eric Swan v podání Jana Konečného bez psychické újmy? 

A co k představení prozradila dramaturgyně a zároveň představitelka jedné z postav Kateřina Fixová? „Je to nad míru originální a chytře vystavěná kaskáda nečekaných situací a ztřeštěných záměn. Divák v hledišti vidí často o krok dál než postavy anebo je naopak dokonale překvapen spolu s nimi. Jednou jsem řekla, že zkoušet vraždy je sranda. K tomu, jaké je zkoušet situační komedie se dá říct asi jen jediné. Zkoušet komedie žádná sranda není. Člověk se u toho velmi často zapotí, protože zkoušky jsou bez diváků a my herci a celý umělecký tým do poslední chvíle netušíme, zda to bude tak vtipné, jako bychom chtěli. Zároveň věříme, že se budete bavit úplně stejně, jako třeba při Číňanech či hře Vše o ženách.“ 

Pod taktovkou režiséra Milana Schejbala uvidíte následující herce a herečky: I. Krmíčkovou, F. Müllera, P. Floriána, J. Vlacha, D. Šiškovou, L. Typlta, R. Tylečka, K. Fixovou, E. Dohnalovou a J. Konečného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám