Hlavní obsah

Dětský jarmark na památku Zuzanky vydělal 80 tisíc korun

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaně vysoká částka – 80 000 korun – se vybrala na benefičním jarmarku Den pro Zuzanku, který se konal v úterý 11. prosince v Mateřské škole Osvoboditelů v centru Zlína. Děti ze školky na jarmarku nabídly vlastnoručně zhotovené výrobky, aby pomohly vydělat peníze na léčbu dětské leukémie.

Foto: Martina Žáčková

Jarmark v mateřské škole vydělal 80 tisíc korun na léčbu leukémie.

Článek

Právě této nemoci letos v létě podlehla jejich spolužačka Zuzanka.

Děti se na akci připravovaly několik týdnů, pod vedením učitelek pro ni vyráběly různé „zboží“ – malovaly obrázky, vyráběly keramické či slaměné ozdoby na stromeček, zvonečky, perníčky nebo textilní panenky a medvídky. To vše si během jarmarku, na jehož přípravě se podílela i rodina Zuzanky, mohli rodiče zakoupit a zároveň také přispět dobrovolnou částkou do kasičky u vchodu do školky.

Jarmark byl zamýšlen především jako oslava života a dětské dobročinnosti. V tomto duchu se nesl i doprovodný program. Akci mimo jiné doprovodil krátký koncert, na nějž si přijeli s dětmi i jejich rodiči zazpívat několik písniček Igor Timko a Zoltán Sallai z kapely No Name a Jiří Pavlica z cimbálové muziky Hradišťan. Herec Luděk Randár z Městského divadla Zlín dětem přečetl krátkou pohádku a všechny přišel pozdravit také zlínský primátor Miroslav Adámek nebo zlínský hokejista Martin Hamrlík. „Hvězdní“ hosté si potom ještě stoupli za prodejní pulty a do konce jarmarku prodávali výrobky dětí.

Výtěžek z jarmarku obdrží Nadační fond dětské onkologie Krtek působící ve prospěch Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno, kde se Zuzanka léčila. Zástupci nadace i nemocnice se akce také zúčastnili. Hlavní prioritou nadačního fondu je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici, péče v průběhu trvání celé léčby a pomoc při vyrovnávání se s jejími následky. Zajišťuje také dovybavení pracovišť Kliniky dětské onkologie a přispívá na výzkum, vzdělávání lékařů a zdravotnického personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám