Hlavní obsah

Dětský den v Ústí nad Orlicí zpestřili zajímavými ukázkami vojáci

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská společnost TEPVOS připravila v prostoru Aquaparku v Ústí nad Orlicí v pátek 2. června spolu s Integrovaným záchranným systémem a dalšími partnery zábavnou akci Dětský den s IZS spojený i s poučením.

Foto: Stanislava Dvořáková

Studenti Střední školy automobilní obohatili program Dne dětí slalomovou dráhou na vozítkách segway.

Článek

V pátek 2. června probíhal v areálu Aquaparku v Ústí nad Orlicí zábavný program s naučným zaměřením pro děti mateřských škol a žáků základních škol. Pořadatelům se spolu s pěkným letním počasím podařilo zajistit vydařenou akci s účastí přibližně 500 příslušníků mladé generace.

Program byl důmyslně postaven tak, že každý si našel to, co odpovídalo jeho věku i zájmu. Hned na parkovišti před areálem Aquaparku studenti Střední školy automobilní představili program jejich školy, nablýskané motocykly a hlavně vozítka segway na slalomové dráze. Malí účastníci si zásluhou společnosti TEPVOS mohli zkusit slalom na koloběžkách. Pro pobavení i osvěžení pak projížděla po parkovišti na segway postava mrože, která za odměnu rozdávala nanuky.

Dále u stolku Policie ČR bylo možné získat řadu tiskopisů pro děti - Policie dětem, Sešit plný průšvihů apod. a pokračovat přehlídkou osmi policejních vozů pro různé účely. Jako první zaujala čtyřkolka OF moto Gladiator x8, kterou v řadě následovala Škoda Octavia Passat s radarem se záznamovým zařízením a Škoda Octavia s radarem pro měření rychlé jízdy. Dále to byly vozy Volkswagen Amarok terénní a pro kriminální výjezd skupin a Crafter - autobus i s vystavenou výstrojí a výzbrojí policisty včetně protiúderového oděvu. Přehlídku uzavírala Mazda-Benz pro vážení nákladních automobilů.

Pokračováním byla ukázka vozidla Hasičského záchranného systému Pardubického kraje s vystavenými obleky pro různé zásahy.

U vedle stojícího stánku Bezpečnosti silničního provozu BESIP pod heslem "Vidíme se" byla vedle zábavných kvízů a reflexních pásků nabídnuta řada informací pro malé i velké, jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu: Dopravní výchova pro předškoláky, Ferda v autoškole, Dopravní značky a Bezpečně na kole.

Za branou areálu byly nejmenším Českou průmyslovou pojišťovnou nabídnuty omalovánky za odskákání dětského panáka a ve stanu ČČK si mohli ověřit znalost poskytování první pomoci a prohlédnout vedle přistavené sanitní vozidlo.

Nejzajímavější částí pak byly méně známé ukázky z činnosti Armády ČR. Vedle známé střelby ze vzduchovky a hodu cvičným granátem to byla prohlídka velkého vojenského auta a ukázka práce s minohledačkou. Nejvíce upoutal stan se zapnutým trenažérem pro střelbu z pistole. Ovšem malé děti mohly pouze sledovat, jak se jejich výchovný doprovod trefuje do terče. A dařilo se!

Tak skončil krásný teplý pátek, a to čekalo na návštěvníky ještě jedno milé překvapení. Z důvodu vysokých teplot a za vynaloženého pracovního úsilí pracovníků úseku Rekreační služby se podařilo zajistit otevření aquaparku o týden dříve, než bylo plánováno, a to již v sobotu 3. června.

Tak se mohou celé rodiny těšit na příjemný víkend u vody na tobogánu, kamikadze a skluzavce, u vodního chrliče a hřibu se sportovním vyžitím při volejbalu či vodním fotbalu. Děti si budou moci užít šlapací lodičky a atrakce na dětském hřišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám