Hlavní obsah

Dětský den na zámku Stránov aneb Legenda o dračím princi

Novinky, Veronika Vynikalová

V sobotu 28. května čeká na děti i dospělé tradiční dětský den na novorenesančním zámku Stránov v Jizerním Vtelně u Mladé Boleslavi.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Pro nejmenší návštěvníky je nachystána pohádková stezka, po které budou děti pasovány na princezny či prince. Pomůžete princezně osvobodit zakletého prince? Umíte namalovat draka? Víte, jaký je rozdíl mezi jednohlavým a tříhlavým drakem? Na boj s drakem je potřeba se připravit, kromě lukostřelby byste měli zvládnout také školu šermu pro všechny neposedné kluky i holčičky.

Zámek Stránov v sobotu dětem nabídne spoustu her s Hrací tetou, nebude chybět oblíbené malování na obličej, tvořivé kreativní dílničky, sladká cukrárna s lineckými srdíčky, zábavná a zároveň poučná škola Tety Etikety, medová stezka s veselým včelařem, historická taneční školička, královský bál a další zábavné aktivity a soutěže.

Poměřit své síly můžete jak v dobových hrách, jako třeba při královském nahazování věnečků na meč či při hře s princeznami na slepou bábu, nebo naopak při moderním soutěžním klání jako je barmanský běh.

Prodejní stánky nabídnou dobroty od uzenářů, cukrářů i pekařů. Děti si budou moci umíchat svůj pohádkový nápoj a pro dospělé jsou připravena kvalitní moravská vína. Ani zámecká kavárna nezůstane pozadu a již na tuto sobotu peče domácí koláče a výborné dorty, které si můžete společně s kávou vychutnat na nádvoří zámku.

Velká část zámku opět přes zimu prošla další rozsáhlou rekonstrukcí, a tak i stálí návštěvníci pokaždé objeví další nové opravené a doplněné interiéry. Obdivovat můžete třeba nový věžní pokoj s nádhernou zrestaurovanou malbou, znovuobjevenou sklepní místnost nebo se projít po opraveném ochozu věže a potěšit se otevřeným výhledem do okolní krajiny. Na zámku je také aktuálně instalována překrásná výstava hraček z dob našich babiček a dědečků.

Přijďte si užít pohodový rodinný den na malebném zámku Stránov v Jizerním Vtelně kousek od Mladé Boleslavi. Akce se koná od 11 do 17 hodin za každého počasí, v exteriérech nebo interiérech zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám